Asparges med butterdejssnitter og sauce mousseline
Hovedingrediens : Rodfrugter - Friske hvide asparges Kilde : Charlottes kogebog Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens og kog aspargesene ca. 10 minutter i saltet vand (2 tsk pr. l). Afkøl dem.
Butterdejen rulles ud til en tykkelse på ½ cm. Skær 8 trekanter ud (7 cm på hver side). Læg dem 2 og 2 oven på hinanden. Pensl med æg og tryk de to sider med en gaffel, og prik overfladen. Bag trekanterne 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Pisk æggeblommerne grundigt med vand, citronsaft og vin. Varm massen forsigtigt op i dampbad. Tilsæt smeltet smør lidt efter lidt. Saucen må ikke koge, kun lige jævne. Afkøl saucen og vend letpisket fløde heri. Smag herefter til med persille og salt. Retten portionsanrettes på 4 frokosttallerkener. Læg en flækket butterdejssnitte på hver tallerken, udfra denne stikker 4 asparges. Og på hele tallerkenbunden er smurt et tyndt lag sauce mousseline. |
|
Opskriften er vist 56325 gange,
og udskrevet 1663 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Magiske - 2006-12-30 13:51:00 Fløde skal piskes og vendes i. Det er hvad gør det til en Mousseline. Ellers er det "bare" en hollandaise. Superkokken - 2005-01-01 01:01:01 Fløden er unødvendig Klogeåge - 2005-01-01 01:01:01 Fløden piskes til skum og vendes i Endnu et brokhoved - 2005-01-01 01:01:01 kom nu - hvor skal de 2 spsk piskefløde anvendes? Brokhovedet - 2005-01-01 01:01:01 hvor bruges de 2 spsk piskefløde? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne