Chocolate Chip Cookies - Original American
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Lystlund Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør det bløde smør, sukker og farin godt sammen i ca. 2 minutter og rør derefter ægget i.
Bland hvedemel sammen med vanillesukker, bagepulver og salt, si det evt. ned i blandingen og bland det godt sammen. Tilsæt grofthakket chokolade og grofthakket nødder eller usaltede peanuts efter smag. Sæt dejen til afkøling i køleskabet i 2-3 timer. Sæt ovnen på ca. 170 (varmluft) el. 190 grader oven/under varme. Tag dejen med en teske (m. top), rul kugler hurtigt i hånden og sæt dem på en plade med bagepapir med ca. 3-4 cm afstand forskudt, ca. 14 på pladen (de vil blive ca. Ø5 cm). Tryk kuglerne lidt flade i midten. Bag kagerne øverst i ovnen i 8-10 minutter, alt efter størrelse (de må helst ikke løbe for meget ud). Tips: Størrelsen på småkagerne i opskriften er gjort mindre end de originale. Hvis de ønskes lige så store som de originale småkager, brug en spiseske i stedet for en teske el. 2 toppede teskeer pr. kugle = Ø10-12 cm. = 9 på pladen. Spis kagerne, mens de er lidt lune. Opbevar ellers kagerne i en tæt kagedåse. Så forbliver de sprøde, hvis de varer så længe. Enjoy! |
|
Opskriften er vist 336008 gange,
og udskrevet 3504 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (142 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-08-31 10:29:18 Alt for meget smør. 150 g er rigligt Ida-Marie - 2016-05-19 14:17:31 Jeg har et lille tip som jeg selv har lært. Fordi at i starten brugte jeg hænderne men det er meget nemmere at bruge en el pisker og så når chokoladen skal i vender du den i med en træ ske. :D anonym - 2016-05-19 14:14:27 De er mega gode men da jeg lavede dem til 36 var der kun 18 der kunne laves Bianca - 2016-04-03 20:42:25 Desværre ikke noget med rigtig cookies at gøre. Men ellers ok småkager. Ditte - 2016-02-12 11:08:01 Dette er helt klar de bedste småkager jeg nogen sinde har lavet!!! Fantastisk opskrift. Første gang var jeg lidt forvirret over at de var bløde når man tog dem ud men de blev faktisk ret hurtigt hårde efter at havde stået ude lidt !!! Anonym 😊 - 2015-08-19 19:39:26 Virkelige gode cookies 😋De smager bare godt hver gang 😊 Jeg puttede dog kun 200 g smør i, og det virkede også helt fint! Kan klart anbefales 👍🏻 Lotte - 2015-08-08 10:04:53 Man kan fryse selve dejen. Jeg ruller den til et par pølser og ruller dem i film. Derefter i en frysepose og luk luften godt ud inden den lukkes. Så kan de holde sig min 1/2 år i fryseren. Og så tager jeg dem bare op efter behov og skære dem i skiver og i ovnen. Så er der altid friske cookies klar 👍 anonym - 2015-07-15 18:54:11 Er det meningen at de er bløde når man tager dem ud?? Susan - 2015-07-10 23:28:08 Kan de fryses ned DAT - 2015-03-12 22:00:43 Jeg synes at de er MEGA lækre siger tak for en god opskrift Lasse - 2014-12-17 14:40:09 Nu er det 3 gang jeg bager dem, og de bliver bedere og bedere for hver gang :-) Anna - 2014-05-24 16:21:28 Det er en god hjemmeside og en god opskrift 😉 Frederikke - 2013-12-04 17:49:52 De smager virkelig fantastisk! line 20 - 2012-04-17 17:17:39 de er vildt dårlige! og de er ikke orginale:( anonym - 2012-04-17 13:53:22 Kan opskriften fryses? En der laver kager - 2010-12-23 20:01:00 De er rigtig lækre og gode! anonym - 2010-11-07 20:10:36 Hvis det skal være orginal, skal der være choclate chips inden i:D boy and me - 2009-11-29 13:11:07 Det er en god opskrift men det bliver lidt bedre ( i følge min menning) hvis man putter rosiner i og appelsinsaft:) Lystlund - 2009-08-13 11:58:30 Bagetiden kan blive op til 20 min. ved 190 grader, hvis de rå, forberedte småkager er frosne, når de sættes i ovnen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne