Gravad laks med rævesovs

Gravad laks med rævesovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : rikke

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 sider fersk laks - ca 2 kg.
4 spsk.tørret dild
4 spsk.groft salt
4 spsk.sukker
 groft kværnet peber
 
 Rævesovs:
1.5 dl.alm. sennep
1 dl.brun farin
4 spsk.olivenolie
1-2 spsk.tørret dild
 salt
 peber
 
Opskrift:
De friske laksesider lægges i fad og drysses med dild, salt, sukker og friskkværnet peber. Lægges sammen mod kødsiden og Pakkes godt ind i tætlukket plasticpose og sættes på kæl i 2-3 døgn. Fisken vendes ca. hver 12 time. Skæres i tynde skiver på skrå fra halestykket op op.
Rævesovs: Sennep røres med farin til det er opløst. Olivenolien dryppes under omrøring langsomt i sovsen. Smages til med dild, salt og peber. Serveres til den gravede laks. Smager skønt på surbrød!!!!





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gravad laks med rævesauce

karakterer:
Opskriften er vist 64367 gange,
og udskrevet 844 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-09-16 17:59:32
Sød eller stærk sennep?

  -   2015-11-07 11:23:53
Brug IKKE olivenolie til rævesovsen, men en smagsneutral. F.eks. rapsolie. Olivenolien gør sovsen bitter. Jeg brugte rørsukker i stedet for brun farin.