Grissini (italienske brødstænger)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Pernille Indsendt : |
|
|
Opløs gæren i det lunkne vand og rør halvdelen af melet i.
Bland salt og olie i. Rør resten af melet i og ælt det til en let dejkonsistens. Hvis dejen virker for blød, så tilsæt lidt mere mel. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 20 min. Sæt ovnen til 200 grader. Del dejen i 2 stykker og rul den ud til ½-1 cm tykkelse (en firkant på ca 20 20 cm) Brug rigeligt med mel på bordet og på kagerullen, så dejen ikke hænger fast. Pensl med vand. Strø sesamfrø og eller salt over. Skær dejen ud i 1 cm brede stænger. Det gøres nemt med en pizzaskærer. Sno stængerne let og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i yderligere 10 min. De bages i ovnen i ca 20 min til de er gyldne. Hvis dine grissini ikke er helt sprøde, så kan de efterbages i ovnen. Sluk for varmen og åben lugen, så tørrer de hurtigt. Tip: Du kan lave mange varianter af dine grissini - prøv fx at udskifte: 2 spsk sesamfrø med 2 tsk tørret rosmarin, 6 dl hvedemel med 4 dl hvedemel og 2 dl grahamsmel. Skal således kun drysses med salt. |
|
Opskriften er vist 36774 gange,
og udskrevet 952 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Malene - 2024-07-13 16:17:39 Er meget nemme og hurtige at lave, og smager rigtig godt. Jeg penslede med pesto, hvilket også smagte godt. Joan - 2016-11-05 14:49:38 Hvor lang tid kan g Grissiner gemmes i flere dage eller kan de fryses Edda oddsson - 2016-07-16 09:54:36 det smager meget godt Britta - 2012-12-02 23:06:02 fantastiske Maria - 2009-09-11 10:11:59 Det er de bedste brødstænger jeg har smagt...(: |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne