Græsk moussaka
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Babenco Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Forvarm ovnen på 250 grader C. alm. ovn.
Skræl auberginerne og skær dem derefter i ca 1 cm tykke skiver. læg dem på en på en bradepande og pensel dem med rigeligt olivenolie og drys med salt og peber. vend dem om og gentag. bag dem i ovnen i ca. 15 min til de er gyldne. Skræl kartoflerne. skær dem i skiver og steg dem derefter i olivenolie på en stegepande til de er gyldne når de er færdige lægges de på noget køkkenrulle ( både auberginer og kartoflerne kan laves i forvejen for at spare tid.) Brun kødet (i stedet for oksekød kan der bruges lammekød) og tilsæt derefter hakket løg og hvidløg og lad det simre i ca 3 min. tilsæt tomatpure og de hakkede tomater. laurbær blade spidskommen kanel og salt og peber og lad det simre i ca 20 min. Sauce: Varm mælken i en gryde men den må IKKE koge. når den er varm sættes den til side. smelt smørret i en gryde og tilsæt melet og rør. derefter tilsættes mælken og rør med et piskeris til den begynder at blive tyktflydende. fjern sovsen fra varmen og tilsæt de 3 æggeblommer og pisk. tilsæt ost (gem lidt til toppings) og muskatnød og salt og peber. Læg et lag af kartofler i bunden af et ovnfast fad ca. 23x33 cm. derefter et lag auberginer og derefter kødsovsen også et lag auberginer igen derefter hældes bechamel sovsen over og eventuelt resten af osten. Skru ovnen ned til 180 grader C. alm. ovn. og bag bag moussakaen i ca. 30 min til den er gylden. Tips: lad være med at servere retten straks efter at den er kommet ud af ovnen. men lad den stå i ca. 5-10 minutter så den kan sætte sig lidt. hvis man har lyst kan man også tilsætte lidt rødvin i kødsovsen. |
Ægte græsk moussaka opskriftSpis aftensmad i Grækenland og nyd en omgang moussaka med aubergine og oksekød. Denne smagsoplevelse forkæler alle sanserne, og der er da også noget helt charmerende ved denne traditionelle og populære græske ret. Hvis du er vild med lasagne, vil du helt sikkert synes om denne ret.Denne opskrift på moussaka med kartofler består af flere lag. I stedet for at anvende lasagneplader, er de erstattet med kartoffelskiver og aubergine. Du får med andre ord den bedste kombination af både grøntsager, kød og sovs. Du kan med fordel servere retten sammen med en omgang græsk salat og et glas god vin. Historien om moussaka med kartofler og oksekødDen smagfulde ovnfads ret har spores helt tilbage til Mellemøsten, men det var først, da den kom til Grækenland, at den blev til en populær spise. Vi kan takke den græske kok Nikolaos Tselementes for den mere moderne version af kartoffel moussaka, som vi kender den i dag. Den kom til verden i starten af det 20. århundrede. I dag er moussaka med aubergine, kartofler og oksekød en kærkommen ret verden over - og hvis du tager på ferie i Grækenland, må du endelig ikke glemme at smage en bid.Andre variationer af rettenHvis du ikke bryder dig om oksekød, kan du sagtens erstatte oksekødet med hakket lammekød. Smagen i din moussaka med kartofler og aubergine bliver ikke dårligere med lammekød - tværtimod. Er du vegetar, kan du helt undlade at tilsætte kød i retten. Følg blot opskriften og bag din moussaka med aubergine i ovn på normal vis.Denne ret bliver helt sikkert en af familiens favoritter - måske slår den endda den traditionelle oksekødslasagne. Du finder den allerbedste moussaka original opskrift lige her, hos Alletiders kogebog. |
Opskriften er vist 727258 gange,
og udskrevet 19188 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (286 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2023-08-07 17:03:11 Skrællen på auberginerne er sej, kedelig og bitter. Men den skulle være sund. Så det er rigtigt at det ikke er nødvendigt at skrælle den, men det kan gøres, og så skræl den på langs så der stadig er nogle striber skræl tilbage. Leah - 2023-01-12 17:28:44 Skøn skøn ret har lavet den utallige gange både med karfofler og uden med lam og med okse det smager lige godt smagen af kanel og spidskommen og laurbærblad er perfekt så kan kun anbefales mine gæster beder tit om opskriften Else - 2022-08-28 08:19:37 Man skræller da ikke auberginer? Per - 2021-11-20 15:48:22 Kartoffelskiver ca. samme tykkelse som auberginerne Eva - 2021-09-21 00:46:08 Mangler lidt information om tykkelse af kartoffelskiverne og stegetid, men resultatet blev godt :o) anonym - 2021-07-30 07:59:23 Så græsk - velsmagende :) Fulgte opskriften til 6 personer og fik en musaka lavet som på Kreta , okse kan fint erstatte lam. Claus Højbak - 2021-06-13 18:17:54 Jeg lod mig inspirere af denne opskrift, men udelod kartofler og brugte mornay sauce fra Lidl. Allan - 2021-04-19 18:05:23 Bliver ikke fast. For meget aubergine brug flere kartofler Mere af den hvide sovs bechamel Hans - 2020-09-23 07:36:04 Til skeptikerne af kartofler i Mousaka: Vestgrækenland og de vestlige øer er madmæssigt påvirket af det italienske køkken, hvor der anvendes kartofler i retten. I øst er det det tyrkiske køkken, der er det dominerende - og i mine øjne det mest velsmagende. Og her bruges udelukkende aubergine. En blanding af kartofter og aubergine har jeg aldrig oplevet. Og brug nu lammekød! Det hører hjemme i Grækenland. Ellers en fin opskrift Katrine - 2020-07-27 18:54:24 Jeg er ikke så dygtig til at lave mad. Jeg lavede opskriften til 6 personer, fordi jeg tænkte, at den nok passede til 4 voksne, men nu ved jeg, at den passer perfekt til 6 voksne. Jeg brugte: 2 bageplader til auberginerne (jeg skrællede dem ikke). 2 stegepanden til kartoffelskiverne (det var nye bagekartofler, så dem skrællede jeg heller ikke), 1 gryde til kødsovsen. 1 gryde til mælken. 1 gryde til bechamelsovsen. 1 stor bradepande til den færdige mousakka. I stedet for 700g var der 800g bagekartofler, for det passede med vægten på de tre kartofler jeg havde købt. Jeg lod hverken de stegte kartofler eller de bagte auberginer dryppe af på papir (til gengæld pendlede jeg kun kartoflfelskiverne med et tyndt lag olivenolie på begge sider. Jeg kom til at putte den revne muskatnød i kødsovsen i stedet for i bechamelsovsen (og kom til at bruge dobbelt så meget muskatnød som i opskriften). Fordi jeg så, at andre i deres kommentarer havde skrevet, at retten tog lang tid at lave, tog jeg tid på det hele. Jeg begyndte at lave mad kl. 15 og vi begyndte at spise kl. 17.40 (da havde retten trukket i 10 min efter at jeg havde taget den ud af ovnen). Det smagte HELT FANTASTISK og lige som jeg havde håbet på, at det ville smage. Tusind tak for den mægtige gode opskrift. hb - 2020-06-12 10:35:13 Man skræller da ikke auberginer!! Ole A - 2020-03-08 17:30:07 Fantastisk ret forkogte dog kartoffelskiver tilsatte 3 spk. græsk yoghurt i sovsen efter den havde kogt MUMS Lars - 2020-02-02 20:09:41 Fantastisk ret, efter at have inviteret gæster på mad, har jeg lavet 2 portioner til mig selv som jeg har frosset ned i 16 portioner. Obs halv portion oste sovs er rigeligt. Sund og billigt mad Peter - 2019-11-23 11:48:51 Lækker ret, har dog skiftet sidskommen ud med allehånde. Mousaka med kartofler er en smagssag, det er hverken rigtigt eller forkert, men det bliver en mere komplet ret med kartofler, og så smager det godt. Christine - 2019-06-23 14:58:58 En super god opskrift. Vi kan så godt lide lammekød, så det bruger jeg. Jeg bruger også dobbelt portion af aubergine og ingen kartofler. Birgitte - 2019-06-20 08:56:52 Auberginerne skal da ikke skrælles ?. Rikke - 2018-11-13 15:18:58 Kan man lave den noget tid før og varme det op i oven til spise tid Mia - 2018-11-09 18:26:10 Hvordan kan det simre når der ik er væde i kødblandingen"? anonym - 2018-11-06 17:03:58 Super, duper ret, den er mega lækker. Jeg kom lidt mere ost på toppen, men vi ELSKER også ost hjemme hvor vi bor. Ditte - 2018-09-21 08:31:50 Fantastisk opskrift :0) Mettemor - 2018-08-17 20:54:30 Fantastisk ret - elsker kartoflerne i bunden. Selvfølgelig kan der være kartofler i Moussaka! Helle - 2018-02-25 16:28:52 Super lækker - hele besværet værd 👍 Klk - 2016-09-19 14:41:10 Super lækker! Jeg blandede lam og lidt okse, smed kartoffelskiverne i ovnen(lidt længere tid end auberginerne) og "snød" med en købt bercamelsauce. Hjemmelavet vil sikkert være endnu mere lækkert, men alligevel et stort hit, og ikke sidste gang jeg laver den. Torben - 2016-02-22 20:33:14 Enig i kommentaren om et tidkrævende projekt, MEN resultatet blev bare rigtigt godt. Stig - 2016-01-27 20:15:54 undlad kartoflerne, deres smag er for tæt på bechamelsaucen. Det er en ret for folk som elsker smagen af aubergine og olivenolie Anna - 2014-12-04 18:13:31 Virkelig dejlig ret! Smager skønt, vil dog ikke mene det er arbejdsindsatsen værd med de stegte kartofler. Skar dem ud og kogte dem al dente i stedet. Tanja - 2014-06-02 19:49:45 Vi syntes desværre ikke om denne opskrift. Vi blev noget skuffede over alt det arbejde der skal i retten ikke helt passer med det produkt vi fik ud af anstrengelserne. Den smagte ikke af noget vider skønt og vi brød os ej heller om konsistensen. Hellekristine - 2014-01-03 17:11:49 Super god opskrift.Smager så godt så godt kardia - 2013-08-14 12:35:54 :-) den der er hvis den hurtige vision :-) silvia - 2012-11-29 23:21:45 Hvorfor ikke, kan jeg sende denne dejlig opskrift til en veninde ??? Man kan kun printe. Bodil , Kbhvn. - 2012-03-18 19:45:05 Lækker ret,- start i god tid som foreslået nede i opskriften. Stort arbejde. ole - 2010-04-23 15:46:31 super lækker mad kan varmt anbefales det smager klart bedre end knorr mix |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne