Asparges med butterdej og æggesauce
Hovedingrediens : Rodfrugter - Friske hvide asparges Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Aspargesene skrælles og koges i letsaltet vand i 3 min. De tages op og afkøles.
Butterdejen rulles ud og skæres i firkanter. Aspargesene lægges på halvdelen af dejen, og dejen pakkes sammen omkring stilkeenderne af aspargesene. Våd køkkenrulle lægges over hovederne, der stikker ud. Dejen pensles med sammenpisket æg, og "pakkerne" bages i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn til butterdejen er lysebrun. Sauce: Æggene koges i 4 min. og pilles, mens de er varme. De piskes godt sammen i en gryde og sættes over varmen sammen med fløden. Der piskes, til saucen virker skummende. Saucen smages til med salt, peber og fintskåret purløg. Anretning: Aspargespakkerne lægges på en varm tallerken, og saucen fordeles uden om. |
|
Opskriften er vist 73745 gange,
og udskrevet 1838 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Lasse - 2011-09-27 18:52:33 Evt. et godt stykke røget skinke rundt om aspargesne og så butterdej på. Det bliver også rigtig godt! morten hagelund - 2011-09-18 09:32:30 det smager godt Trine - 2009-01-13 10:37:23 Skal den våde køkkenrulle osm lægges over hovederne med i ovnen? Altså så det kun er dejen der bliver bagt? Per - 2008-04-25 19:40:45 I stedet for at pakke aspargsene ind og bage dem med i ovnen så kan man servere butterdejen seperart som butterdejssnitter (Fleuron), butterdejen pensles med æg og stikkes ud med udstikkerform, gerne halvmåner, bages i ovnen ved 225 grader C til de er lysebrune og dejen er hævet op. De kogte asparges anrettes på talerknen med saucen over og butterdejssnitter ved siden. Per - 2008-04-21 17:22:49 Bruges der hvide eller grønne asparges?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne