Marinerede Tigerrejer på sort pasta
Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer Fryseegnet : Ej fryseegnet Indsendt af : Jannike Indsendt : Red : |
|
|
Aftenen før: tag rejerne fra fryseren og læg dem på dyb tallerken i køleskab natten over.
Om morgenen: Marinade til tigerrejer: 1 dl. limesaft ½ dl. soja 2 fed hvidløg 1 hakket forårsløg 1 rød finhakket chili inkl. en del af kernerne eller 1 spsk. tørret chilli Bland marinaden, læg de optøede rejer i en frysepose, hæld marinaden ved og sug luften ud af posen, hvorved marinaden dækker alle rejerne. Læg rejerne i køleskab til ca. 1 time før de skal til beredes. Hæld rejer og marinade over i en bred skål så det hele kan temperere inden de skal på panden. De bliver let gummiagtige hvis de kommer iskolde over på varm pande. Sæt en stor gryde vand på kog og sæt samtidigt en pande til opvarmning. Læg sugarsnapperne i skål med vand så det dækker og giv dem 900w i 3 minutter i mikroovnen eller så de er kogte men stadig sprøde. Når vandet til pastaen koger og når en klat smør er smeltet på panden hældes den sorte pasta i gryden samme med lidt salt og rejerne lægges på panden. Der skal være god varme på panden, men smørret må under ingen omstændigheder ryge eller blive mørkt/sort! Tigerrejerne skal steges maks 45 sekunder. Ligger de på længere bliver de gummiagtige. De skal derfor vendes hurtigt rundt så de alle sammen får lidt tid på begge sider. Tages af og ligger på tallerken - utildækket - ellers steger de videre. Kog panden af med hvidvin og piskefløde. Tag pastaen af når den er al dente - den må ikke b live smattet! Læg nette små portioner pasta midt på en hvid tallerken, læg en krans af ca. 5 tigerrejer på toppen. Drys de ituskårne sugarsnaps i en krans rund om pastaen og giv to-tre spiseskefulde af pandesaucen i en ring rundt over sugarsnapsne. Ikke over rejerne - det ødelægger helhedsindtrykket. Tips: Pas på rejerne - hvis de får for meget bliver de gummiagtige og seje. |
|
Opskriften er vist 11649 gange,
og udskrevet 174 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Cecilie - 2009-11-06 21:59:31 Rigtig dejlig ret, men syntes det blev lidt for syrligt med så meget lime. Derfor tror jeg godt man kan nøjes med 0,5 dl lime, da det var meget voldsomt med meget syrlige rejer OG meget syrlig sovs - dog hjalp det på sovsen at komme lidt sukker i. Kunne også være rigtig lækkert med nogle cherrytomater. Min veninde og jeg nødt retten rigtig meget! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne