Kalvekød med appelsin, chorizo og chili

Kalvekød med appelsin, chorizo og chili, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveklump

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.kalvekød i store tern, klump eller lignende
 lidtmadolie
2 løg groft hakket
4-5 fedhvidløg hakket
3-4 små tomater hakket
1-2 chili fint hakket
0.25 stk.vanilje
1 stk.kanel
1 stk.appelsin groft hakket
2 stk.stjerneanis
3-4 kardemomme
2 stk.laurbærblade
1 spsk.gurkemeje
3 l.vand eller kalvefond
10 skiverchorizo pølse halveret
0.5 bdt.timian
 
 Salat:
1 stk.grøn mango i tern
0.5 agurk i tern
0.5 chili fint hakket uden kerner
1 lime saft heraf
 
 Tilbehør:
400 g.små nye kartofler kogte
1 stk.majskolbe
 lidtsmør
 
Opskrift:
Kalvegryde:
Kom løg og hvidløg i en stor gryde med lidt fedtstof og sauter nogle minutter. Placer kalvekødet på en meget varm pande og brun det helt gylden på alle sider. Løft derefter over til løgene og kom derefter tomaterne, chili, appelsin, vanilje, kanel, timian stjerneanis, kardemomme, laurbærblade, gurkemeje og vand på og bring i kog.

Lad det herefter koge indtil kødet er helt mørt - (ca. 1 time) under låg. Løft så kødet op og tilbehøret, kog derefter saucen kraftigt ind, så den bliver tykkere. Rist pølsen på en pande og kom ved. Krydr nu med salt og peber samt evt. lidt mere chili.

Når den har konsistensen, kommes kødet tilbage i gryden, og det hele hygger lidt sammen.

Salat:
Bland alle ingredienserne og krydr derpå godt med salt og peber samt 3-4 dråber olie. Kom i en skål og hold klar.

Tilbehør:
Del kartoflerne i mindre stykker og rist derefter disse gylden i lidt brunet smør. Skær majsene fra kolben og kom dem i et minut i kogende vand og læg derefter over på kartoflerne og sving sammen, krydr nu med salt og peber. Hak lidt timian og kom ud over.

Server kalvegryden i en stor skål, og kom salat og kartofler ved siden af.






karakterer:
Opskriften er vist 7190 gange,
og udskrevet 167 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu