Dortes Grovboller
Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding Fryseegnet : ja Indsendt af : plyt Indsendt : Red : |
Fotograf: plyt |
|
5 dl vand og 5 kornsblandingen røres, koges op og hældes i en stor skål.
- 200 gr hasselnøddekerner deles i halve og kommes i. - 2 dl koldt vand, 1 dl rapsolie, salt og sukker kommes også i. - 50 gr gær smuldres i og der røres godt rundt. - Derefter kommes 125 gr rosiner i. - Så skal der æltes mel i, så det bliver en god dej. - Hæver i en halv time. - Derefter rulles dejen ud i ca 1 cm tykkelse og stikkes ud med et glas (ved at gøre det på denne måde, kan de gå i brødristeren) – lægges på bagepapir og hæver i en time – pensles så med æg. - Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter til de har en pæn farve. - Lige til at putte i fryseren i stor pose og tage op efter behov. Tips: hjemmelavet opskrift - efter mange års tilretning. |
|
Opskriften er vist 70166 gange,
og udskrevet 849 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (53 stemmer) |
|
Kommentarer soren - 2017-02-17 03:18:13 skal de bages i nederste rille eller i miderste rille i ovnen? anonym - 2014-01-12 01:11:38 Vand og 5-kornsblandingen hældes i en gryde og når det bobler godt, tages det af varmen = koges op. Ham - 2014-01-10 15:25:58 Hvad mener man med vand og 5 kornsblandingen skal koges op ? Plyt - 2011-11-18 21:23:32 Med hensyn til sukker kan de sagtens bages uden. Jeg har bare hørt at det har indflydelse på gæren, derfor kom det i. Opskriften er en stille protest mod de købte boller, der får 3 kerner i og så kaldes grovboller. Derfor har jeg lavet opskriften, ikke for at lave en slankeopskrift. Mine nu voksne børn har altid spist dem, med eller uden pålæg. Det er nemt at snuppe et par stykker i fryseren om morgenen, når man har travlt Elisa - 2011-05-17 10:45:36 Kan de laves uden sukker eller evt et alternativ? Thomas - 2011-04-11 18:21:04 Disse grovboller ligner noget der er løgn, men hold da op hvor smager de altså bare godt. Jeg fik godt 15 stk. ud af en halv portion, og jeg bagte dem i 13 minutter ved 180 grader i en varmluftsovn. Tak for opskriften - mums. Frk.Forår - 2011-02-16 18:06:59 Tusinde tak - fuldsændigt fantastiske boller, lige hvad jeg har ledt efter. Mums Plyt - 2010-06-10 23:25:44 Der bliver ca 40 boller af en portion ved at bruge et alm. glas og de kan sagtens bages uden rosiner og nødder (Så bliver der selvfølgelig lidt færre). Og til Malene: Held og lykke med de enorme brød. Sofie - 2010-05-26 09:19:24 Kan de bages uden nødder og rosiner? Malene - 2010-05-24 11:17:16 Har lavet 18 stk. ud af en portion - og sikke nogle bamser! Hold da op. Dejligt med en opskrift hvor de virkelig hæver! Og skønt, at vi uerfarne kan "udnytte" de erfarne! :) De er i ovnen nu, så har ikke smagt dem, men de ser brand gode ude! anonym - 2010-04-29 21:01:28 De er virkelig, virkelig gode :) Istedet for rosiner, putter jeg gulerødder i ;) og bruger fuldkorns mel ;) anonym - 2010-02-08 10:11:39 ja kære svigerinde, grove det er de, men - rosiner er de gode, dem vil jeg da godt bage igen Emma - 2009-08-13 14:54:05 Rigtig gode, det er de groveste grovboller,jeg har fået. Lige hvad,jeg har ledt efter |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne