Ciabattaboller 03
Hovedingrediens : Mel - Durummel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Jacob Saugmann Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, sukker, øl og olie. Rør det sammen. Tilsæt Durum hvedemelet og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen. Dejen skal være smidig og ikke klæbe til bordet, dejen kan føles lidt ”fedtet” pga. olien. Skal æltes godt.
Dejen hæver tildækket i 2-3 timer. Og æltes godt igennem - derefter rulles dejen til en pølse og deles i 10-12 stykker som rulles til boller. Hæver tildækket i 2 timer. Ovnen tændes på 175° varmluft og der stilles et fad fyldt med vand ind i bunden af ovnen. Bollerne bages midt i ovnen i 15-16 minutter. PAS PÅ når ovnen åbnes kommer der en masse varm damp ud, men vandfades giver bollerne en dejlig sprød skorpe. Tips: Kan fryses lige efter de er afkøles, så er de altid dejlig friske når man tør dem op. |
|
Opskriften er vist 13785 gange,
og udskrevet 251 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (4 stemmer) |
|
Kommentarer caroline - 2016-08-01 16:24:13 Nu er der flere i familien der har prøvet opskriften MEN alle havde samme problem: enten er der angivet for meget mel eller for lidt væske i opskriften, det smuldrer bare og selv efter hævetiden kan der ikke formes fornuftige boller - er der en der kan hjælpe med det? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne