Ciabattaboller 03

Ciabattaboller 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Jacob Saugmann

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.Lunken vand
0.5 dl.øl (Pilsner)
35 g.Gær
1 Spsk.Sukker
1 tsk.Salt
0.5 dl.olie
3.5 dl.Durum hvedemel
4-5 dl.Hvedemel
 
Opskrift:
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, sukker, øl og olie. Rør det sammen. Tilsæt Durum hvedemelet og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen. Dejen skal være smidig og ikke klæbe til bordet, dejen kan føles lidt ”fedtet” pga. olien. Skal æltes godt.

Dejen hæver tildækket i 2-3 timer. Og æltes godt igennem - derefter rulles dejen til en pølse og deles i 10-12 stykker som rulles til boller. Hæver tildækket i 2 timer.
Ovnen tændes på 175° varmluft og der stilles et fad fyldt med vand ind i bunden af ovnen.
Bollerne bages midt i ovnen i 15-16 minutter. PAS PÅ når ovnen åbnes kommer der en masse varm damp ud, men vandfades giver bollerne en dejlig sprød skorpe.

Tips:

Kan fryses lige efter de er afkøles, så er de altid dejlig friske når man tør dem op.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Ciabattaboller

karakterer:
Opskriften er vist 13785 gange,
og udskrevet 251 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-08-01 16:24:13
Nu er der flere i familien der har prøvet opskriften MEN alle havde samme problem: enten er der angivet for meget mel eller for lidt væske i opskriften, det smuldrer bare og selv efter hævetiden kan der ikke formes fornuftige boller - er der en der kan hjælpe med det?