Fanøkringle

Fanøkringle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
250 g.smør
5 dl.mælk
50 g.gær
2 spsk.sukker
0.25 tsk.salt
750 g.hvedemel
 
 Fyld:
250 g.smør
250 g.sukker
3 spsk.kanel
 
 Pensling:
1 æg
 
 Drys:
1 vanillestang
1 dl.sukker
 
Opskrift:
Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Opvarm mælken i det smeltede smør til det er fingervarmt. Opløs gæren i blandingen. Tilsæt sukker, salt og mel. Ælt dejen til den er glat og smidig. Lad dejen hæve et lunt sted i 45 min.

Ælt igen dejen igennem og rul den ud til en firkant der er ca. 1 cm tyk.

Fyld:
Skær smørret i tynde skiver med en ostehøvl og fordel skiverne ud over dejen. Drys herefter med sukker og kanel. Fold kanterne ind hele vejen rundt for at holde på fyldet. Luk dejsiderne sammen over midten på den lange led (ligesom man lukker en bog). Lad kringlen efterhæve i 30 min.

Pensl kringlen med æg. Bland sukker med kornene fra en vaniljestang og drys det over kringlen.

Bag kringlen ved 190 grader C i ca. 35 min. til kringlen er sprød og gylden. Lad kringlen afkøle på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 25359 gange,
og udskrevet 225 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-06-30 20:20:55
Dette er langt fra en Fanøkringle, opskriften her burde ændre navn eller blive taget ned..

  -   2017-07-14 21:44:18
Denne opskrift er lidt speciel i forhold til den originale. I en rigtig Fanøkringle indgår kardemomme, citrolskræl, sukat og rosiner.

  -   2012-08-20 18:42:52
Hermed opskrift på min Bedste, Karen Elektrikers, Fanøkringle. 750 gr mel 50 gr gær 150 gr sukker 1 æg 2,5 dl 9 % kaffefløde 200 gr blødt margarine (må ikke smeltes) 1,5 tsk kardemomme Revet skræl af en (øko) citron 3 spsk rom-essens 2 poser sukat (set i Brugsen) 2 håndfulde rosiner Alt ovenstående æltes godt (så rosinerne sprænger). Hæver 1/2 time. Formes til en krans (eller to stænger). Hæver i et kvarter. Pensles med vand og drysses med sukker. Bages ved 200 grader i 25-30 minutter. Pynt: smør, sukker og en stang vanillie. Smøres umiddelbart efter bagningen med smeltet smør og drysses med hakket vanilliestang (ikke kun kornene) samt sukker. Kan, når den er blevet tør efter nogle dage, udmærket nydes med koldt smør. Velbekomme!

  -   2011-12-01 20:08:50
Dette er ikke Fanøkringle tag til fanø og spørg alle næste alle fra fanø ved at der er sukat og rosiner i, og det er der ikke her, dette er kanelstang, Fanøkringle er misvisende.

  -   2010-07-19 21:03:40
Dette er ikke den originale opskrift på Fanøkringle. I den originale opskrift indgår ikke fyld men der imod sukat samt rosiner.