Græsk Yoghurt
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Yoghurt Indsendt af : Tigermouse Indsendt : |
|
|
Fløden er ikke nødvendig, men giver blot yoghurten en mere cremet konsistens. Plus at jo mere fløde (fedt), desto mere fast konsistens.
Kom mælken og evt. fløde i en gryde og kog op under omrøring. Gå ikke fra den, da den hurtigt kan brænde på, eller koge over. Når det koger (mælken skal rejse sig), så lad det lige stå i 1 minut, mes du stadig røre og tag derefter gryden af kogepladen. Lad det stå og afkøle lidt. Nå temperaturen på mælken stadig er varm, men lav nok til at du kan holde lillefingeren i uden at brænde dig, (35-40°) så kom yoghurten i og rør godt. Læg låg på og pak gryden ind i et håndklæde og et tæppe eller en dyne. Mælken skal nu stå lunt i ca. 12-15 timer. Jeg plejer at lave det om aftenen og så lade det stå natten over. Når du så vender tilbage, vil du se at der er sket en fortykning af mælken, der nu er blevet til yoghurt, og at det ligger i en tynd væde. Rør ikke i det. Sæt det hele i køleskab i nogle timer, til det er koldt og hæld derefter det hele op i et dørslag, beklædt med et viskestykke. (Så væden løber ud gennem viskestykket, men yoghurten ikke løber ud). Hæld yoghurten tilbage i en skål. Så har du din færdige græske yoghurt. Har 7-9 dages holdbarhed i køleskab. Tips: I øvrigt er oprindelsen slet ikke græsk. Nogle mener at den er tyrkisk, men jeg mener at den er udviklet i det ældgamle Mesopotamien - nu bedre kendt som Irak, Egypten og Irael. Selvom du synes at det lyder besværligt, at lave yoghurt, så prøv alligevel, det er nemmere end du tror. 1 liter yoghurt koster 25-28 kr i butikkerne, men hjemmelavet koster omtrend 10 kr literen. |
|
Opskriften er vist 17636 gange,
og udskrevet 170 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Anonym - 2012-05-18 17:22:10 Hvor kan man spare meget! Den skal jeg prøve, men hvilken fløde er bedst at bruge? Hvor mange procent? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne