Glutenfri kammerjunker
Hovedingrediens : Mel - Glutenfrit mel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mel og bagepulver sigtes sammen. Sukker og vanille tilsættes. Kold, fast smør hakkes i, æg og fløde tilsættes. Dejen æltes ensartet og blank.
Den rulles ud på melstrøet bord i 1 cm’s tykkelse, udstikkes i små, runde kager ca. 3 cm. i diameter og lægges på smurte plader. Bages ca. 6 minutter ved 200 grader C i forvarmet varmluftsovn. Bollerne afkøles, flækkes og tørres ca. 5 minutter ved 200 grader C varmluft. Kammerjunkerne afkøles helt og kan gemmes i kagedåser. Tips: Dejen kan i stedet rulles i pølser, der skæres i stykker, som trilles til boller og bages. |
|
Opskriften er vist 32891 gange,
og udskrevet 445 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Helle - 2022-04-24 11:32:35 Har puttet en smule kardemomme i. Det blev de bestemt ikke ringere af. Tak for en god opskrift Per - 2022-04-08 12:41:54 Lidt vanskelige at flække, prøv at rulle dem lidt tykkere ud. Eller rul dem lidt tyndere og så ikke flække dem Klara - 2015-04-20 07:50:26 Det er dejlig at der er nogen der tænker på guten allergier det er min mormor nemmelig så det vil jeg prøve Annette - 2014-06-27 21:24:32 De smager helt fantastiske. Er også gode som en småkage. anonym - 2011-06-01 09:53:02 Det var første gang jeg bagte dem. Jeg brugte schær mel mix B. Tænker de var meget vanskelige at flække så der var en del smulder. Næste gang vil jeg skære dem tynde og undlade at flække dem. Jeg vil også undlade 1/4 bagepulver da det smager igennem. louise - 2011-05-10 14:56:54 De er super gode! Bedre end dem man køber (både med og uden gluten). De er ret søde, men er fint til min smag, og med en god hjemmelavet koldskål, kan man jo tilpasse at den er lidt syrligere end ellers.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne