Rikkes fiskefad

Rikkes fiskefad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Diverse fladfisk

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : rikke

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kartoffelmos:
1500 g.melede kartofler
100 g.smør
1-2 dl.mælk
2 æggeblommer - kan undlades
 salt
 peber
 
 Fiskelage:
5 dl.hvidvin
10 hele peberkorn
1 tsk.salt
3 laurbærblade
 dildstilke
1 citron i skiver
 
 Sauce:
35 g.smør
2 spsk.hvedemel
2 dl.fiskelagde
2 dl.blandet reje/aspargesvand
2 dl.mælk
0.5 citron saft heraf
 salt
 peber
 
 Desuden:
800 g.fiskefilet f.eks. skrubbe eller rødtunge
200 g.rejer
1 ds.asparges
1 bdt.dild
1 citron
 tomatbåde
1 glassort kaviar
 Evt.skiver af røget laks og/eller 1 dåse muslinger
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og koges møre UDEN SALT! Piskes til mos og smør, mælk og evt æggeblommer tilsættes og røres godt i. Smages til med salt og peber. Afkøles. Kommes i sprøjtepose og sprøjtes op af kanten på indfast fad. Rest kan eventuelt kommes i små krokotteforme.
Fiskelagen koges op og fileterne dampes ved svag varme til de er faste. 3-6 min afhængig af størrelse. Fisken afkøles og lagen koges ind til ca halvdelen er tilbage.
Saucen leves som traditionel opbagt sauce. Smages til med salt, peber, citronsaft og evt lift sukker.
Inden servering: Kartoffelmosen gratineres i 275 grader varm ovn til det er varmt og sprød, gylden overflade. Den kolde kolde fisk arrangeres i fadet med den brændvarme mos. pyntes med afdryppede rejer og asparges, dild, citron og tomatbåde, kaviar og evt røget laks og muslinger. Serveres straks med den varme sauce





karakterer:
Opskriften er vist 17090 gange,
og udskrevet 204 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-06-29 11:04:25
Wauu!!! det er min nye livret!!!! Rimeligt enkelt at lave trods mange ingredienser!!!