Skindstegt kulmule med peberfrugtkompot

Skindstegt kulmule med peberfrugtkompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Kulmule

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Skindstegt kulmule med peberfrugtkompot, billede 4 Skindstegt kulmule med peberfrugtkompot, billede 1 Skindstegt kulmule med peberfrugtkompot, billede 2 Skindstegt kulmule med peberfrugtkompot, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Peberfrugtkompot:
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Orange peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 knsp. Safran tråde
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Kartoffelsalat:
600 gram Kartofler, nye
200 gram Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
150 gram Radise 1 bdt. radisser vejer ca. 100 gram
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
  Rygeostcreme:
150 gram Rygeost 1%
2 dl. Cheasy fraiche 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Kulmule:
800 gram Kulmulefilet med skind
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Peberfrugtkompot:
Start med peberfrugterne: Halvér peberfrugterne og fjern kernerne. Vend dem i olie og bag dem i ovnen med skindsiden opad ved 275 grader C. alm. ovn indtil skindet bliver mørkt/sort.

Tag dem ud, put dem i en plastpose og lad dem køle af.

Skindet kan herefter nemt fjernes og peberfrugter skæres i mindre stykker.

Skær løget i tern og svits det i en gryde i lidt olie. Tilsæt peberfrugterne og kort herefter hvidvinen, safran eller evt. gurkemeje. Lad det koge til halvdelen af væden er væk.

Tag det af blusset og rør smørret i til sidst. Smag til med salt og peber.


Kartoffelsalat:
Kartofler skrubbes/renses og koges så de stadig er faste - skæres i både. Agurkerne halves, udstenes og skæres i tynde skiver. Radiser renses og skæres i skiver. Purløg klippes fint.

Vendes med rygeostecremen og evt. pyntes med purløg og radiser.

Rygeostcreme:
Ingredienserne blandes og smages til med salt og peber.


Kulmule:
Fisken skæres i portionstykker og skindet ridses.

Varm en pande med olivenolie, drys lidt salt på panden og læg fisken på med skindsiden nedad, steg fisken 4-5 minutter til kødet er næsten hvidt, løft forsigtigt i fisken et par gange undervejs så skindet ikke brænder fast. Fisken vendes og steges meget kort på den anden side.





karakterer:
Opskriften er vist 48222 gange,
og udskrevet 660 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8631 (2055 kcal)
KJ pr. Pers. 2157 (513 kcal)
Vægt ialt 2885 gram
Vægt pr. Pers. 721 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 299 KJ (71 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 5.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-07-05 12:38:35
Det er lidt svært at få lavet et pænt stykke hvor skindet er helt, men det smager den ikke ringere af.