Franskbrød 07
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : kasmort Indsendt : Red : |
|
|
Udrør gæren i det håndlunkne vand.
tilsæt mel, sukker og salt, slå dejen lidt sammen og tilsæt olien. ælt dejen i ca 15 min i hånden, til den er blank og smidig. husk at holde lidt mel tilbage, så der evt. ikk kommer for meget mel i. det skal være sådan at dejen kun lige har fået nok til at den ikk klistrer. dejen hæver, i 1 time i en skål dækket med plastik. derefter slås den ned og deles i 2. formes til franskbrød og efterhæver til ca 2-3 gange størrelsen. pensles med æg, eller mælk og bages på 200 grader, i ca 30 min. husk at banke på brødet, når det begynder at tage farve. hvis det lyder hult så er det færdigt. Tips: dejen er en grundopskrift og kan varieres med bla. gulerod, valnødder og f.eks. drysses med birkes eller sesam. |
|
Opskriften er vist 57704 gange,
og udskrevet 473 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Marie - 2012-08-13 19:01:09 Jeg tilsatte en del kerner, og gav det 25 minutter på 185 grader varmluft. Det blev rigtig lækkert :) Westjylland - 2011-01-24 18:08:46 rigtig godt brød, og dejligt det er uden mælk og smør/margerine kasmort - 2009-07-02 08:05:03 hov! det skal lige nævnes at brødene skal bages i ca 45 min og ikke 30 min. og at brødene skal dækkes med smurt plastik igen når de er blevet formet og sat på bageplade. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne