Asparges med æg og dilddressing

Asparges med æg og dilddressing, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Friske hvide asparges

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Asparges med æg og dilddressing, billede 4 Asparges med æg og dilddressing, billede 1 Asparges med æg og dilddressing, billede 2 Asparges med æg og dilddressing, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
20 Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
   
  Dressing:
2.5 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Mayonnaise 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 tsk. Estragon, frisk
0.5 tsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 Hårdkogte æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træet ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebræt, da de ellers nemt knækker.

Aspargesene lægges i en gryde med letsaltet kogende vand. De koges i 6-8 min og drypper af og lægges på et fad.

Æggene hakkes og drysses over aspargesene.

Ingredienserne til dressingen røres sammen og servers til.





karakterer:
Opskriften er vist 81030 gange,
og udskrevet 1580 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6317 (1504 kcal)
KJ pr. Pers. 1579 (376 kcal)
Vægt ialt 564 gram
Vægt pr. Pers. 141 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1119 KJ (266 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 26.2 gram
Kulhydrat 1.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu