Vindruesaft
Hovedingrediens : Bær - Vindruer Indsendt : |
|
|
Vindruer skal ikke koges for at udvinde saften, det er lidt som med æbler at man presser saften ud af dem.
Jeg har selv prøget at stå og mose bærrene med en gaffel, men det var lidt hårdt ved håndledet. Men jeg har en ide om at man kan blende bærrene og så lade dem dryppe af i en saftpose. Saften har dog en tendens til at tage farve, og måske man kan tilsætte lidt citronsaft for at modvirke dette. |
|
Opskriften er vist 63630 gange,
og udskrevet 551 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.8 (20 stemmer) |
|
Kommentarer Helle - 2017-09-29 12:50:42 Lad være med at blende viduruer med kerner. Det har jeg prøvet engang, Det var totalt udrikkeligt, bittert pga at kernerne er bitre. Inge Sofie - 2017-07-20 10:15:33 20.7.2017 Bruger vindruerne på samme måde som hvis jeg laver ribs gele, kommer den i saftkogeren og laver vindrue gele.Har gjort det i mange år på den måde. anonym - 2016-09-24 12:49:14 Jeg har lige brugt min slowjuicer til at lave drue saft og det smager fantastisk. Ordstrøm - 2016-09-11 17:40:11 Jeg er i gang med at presse årets høst af blå druer. Det smager fantastisk, men hvor længe kan sådan noget saft mon holde sig? (I køleskab). Vera Kaae - 2015-10-16 15:38:42 Jeg laver både marmelade og saft af vindruet og det smager hammergodt, jeg ribber og skyller druerne, så maser jeg dem, med den jeg bruger til kartoffelmos, det gir en masse saft så der skal ikke vand i, jeg koger det ca en halv time, så moser jeg dem gennem en sigte, så har man ren saft som jeg deler, det halve til saft den anden halvdel til marmelade. Til saft bruger jeg 200 g sukker pr. liter saft og det er rigelig, saften smager rigtig godt med vand og lidt rom i. Til marmelade blander jeg saften med nektariner skåret i små stykker eller blommer uden sten og skind, det koges med 400 g sukker pr liter og tilsat melatin. Annette rything - 2015-09-29 17:00:23 Forslag til at bruge blå druer til har rigtig mange Birgit - 2014-08-21 15:29:09 I en saftkoger(trutti-futti) trækkes saften ud, jeg vil prøve at komme blommer i, så saften kan få en kraftigere smag. Bernd Meissner - 2011-11-01 16:32:12 Du kan lave ren druesaft. Hvis du bruger saftcentrifugen kommer der pulp som skal sies fra for at saften er klar. Koger du bærrene i en gryde, moser du så meget som muligt, hælder massen til afdrypning i et klæde (gammeldags bomuldsble)så er der rene varer for pengene Hanne B - 2010-08-03 11:34:25 kan det betale sig at investere i en saftpresse for at få den rene druesaft til fx gele eller drikke - kan man så spare siningen gennem klæde? laura - 2009-10-29 13:19:11 Hvis man har en saftpresse, så kan man tage vindruerne med sammen med noget andet frugt eller grønsager. f.eks. æbler, pære og vindruer :) Det smager skønt! anonym - 2009-09-13 10:32:40 Jeg har en mængde små blå vindruer i min gårdhave, og ville så gerne have nogle ideer til at bruge druerne til, da jeg ikke kan nå at spise dem alle! lENA p. Grethe K - 2009-09-04 18:02:53 Er der noget nyt om dette emne? Jeg har en masse druer ude i haven i år, og gelé er dejligt, men der er flere druer endnu. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne