Brombærtærte
Hovedingrediens : Bær - Brombær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland melet og sukkeret. Smuldr det kolde fedtstof heri, til det har konsistens som reven ost. Tilsæt æggeblommer og saml hurtig dejen. Lad den hvile i køleskabet ½-1 time.
Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Rul kagerullen hen over tærteformens kant, så dejen afskæres pænt. Prik den med en gaffel. Forbag bunden i 10 min i en 200 grader C varm ovn. Marcipanmasse: Kør marcipanen sammen med flormelissen. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør massen godt igennem. Tilsæt æggene lidt ad gangen. Til sidst røres mel og de finthakkede mandler i. Massen må nu kun lige røres sammen. Smør massen tynd ud på den let afkølede tærtebund. Fordel brombærrene på bunden og bag tærten 30-35 minutter ved 200 grader C alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 142489 gange,
og udskrevet 3000 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (32 stemmer) |
|
Kommentarer Molly - 2018-09-06 13:20:12 Virkelig god :-) Jeg lavede den i en lidt stor tærteform og rullede dejen tyndt ud (meget porøs, og samlede den som et puslespil. Det gjorde dog ikke noget for smag og udseende. Jeg lavede ekstra fyld anden gang jeg bagte tærten, da jeg synes der er for lidt til min form. Maibritt - 2018-08-15 18:09:22 Rigtig god tærte, lidt til den søde side, men det opvejes af, hvis man spiser cremefraiche til. Jeg lavede en med brombær og en med kirsebær. Mums ;) Ellen Nielsen - 2017-10-06 13:28:18 Kan den tryses Bettina - 2015-10-16 10:52:11 Rigtig god tærte. Men lidt for tør synes jeg, selvom jeg kun bagte den i 20 min. anonym - 2012-09-09 19:23:28 Synes den er super og lun med vanilleis er den ekstraordinær god. Spekulerer på om den kan fryses? Inger - 2012-09-09 11:12:10 Kan man ikke piske æggehviden og blande i marcipanmassen i stedet for at smide den væk? Detvil jeg da prøve. JOC - 2012-09-04 13:43:04 Jeg brugte en tærteform på 27.5 i diamter og det var lige i overkanten, tror man skal ned i 22.5 cm. Jeg kan også se på billedet at tærtedejen fylder mere i formen end det var tilfældet for mig. Klavs og Karina - 2011-10-01 17:11:35 Hold da op - det er godt at opskriften er så nem at finde igen. Vi må altid aflevere printet til vores gæster, der bare må have opskriften med hjem :D Det er en skøn tærte anja - 2010-11-13 12:20:36 smagen er god nok men syntes den er lidt for tør Holmgaardsemse - 2010-09-17 16:24:06 Du har glæmt at skrive størelse på tærteformen. Men ellers er den rigtig god, og let at lave :D anonym - 2010-05-07 20:27:38 Smager rigtig godt, men HUSK at smør formen. (Man kan bruge bær fra frost - som er tøet op) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne