Flamberede kammuslinger med citrussalat
Hovedingrediens : Muslinger - Kammuslinger Indsendt af : Ask Indsendt : |
|
|
Skær skrællen af citron, grape og appelsin, ved at skære top og bund af, skær ned langs frugten og fortsæt næste skær langs kanten af det hvide af skrællen i det forrige skær (så alt det hvide er vk). Filleter frugterne, ved at skære ned langs hinderne. Del fileterne i tre/fire stykker og skær forårsløget i fine skrå skiver. Bland citrus, forårsløge og hæld godt med olivenolie over og krydder med rigligt salt og peber og lad det trække.
Skær 8 fileter af lime Varm smøret op i en pande, og steg kammuslingerne i ca. 1 minut på den ene side, vend dem og steg i ca. 1/2 minut. Hæld cognacen over og antænd med det samme, lad det flambere til alkoholden er fordampet. Læg lidt salat på en desserttallerken, top den med citrussalat og placer 2 kammuslinger oven på og læg en limefilet på hver kammusling. Server evt. med et godt flute og mousserende vin. Tips: Citrussalaten kan jursteres efter smag, ved at bruge alternative citrusfrugter. |
|
Opskriften er vist 19119 gange,
og udskrevet 410 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2015-09-29 20:33:00 Kan man tilberede kammuslingerne på andenvis end flambering? Synes det er lidt et overkill at købe en hel cognac for dette. anonym - 2011-04-09 15:10:30 genial opskrift, prøv med mandariner i salaten, heller ikke dårligt...! Ask - 2009-06-15 13:47:18 Jeg har droppet limefileterne, da jeg syntes at det bliver for bittert. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne