Sortebærsaft – sotebær saft
Hovedingrediens : Bær - Sortebær Indsendt : |
|
|
Skyl bærrene og hæld dem i gryden.
Kom vandet og den tyndskrællede skal af en citron ved.
Varm op og kog, til bærrene er bristede.
Hæld dem i en fin sigte eller et geleklæde (et tyndt rent stykke tøj), som i forvejen er skoldet. Bind det på en omvendt taburet eller lignende, før syltetøjet hældes i. Stil det koldt nogle timer, eventuelt til næste dag. Mål saften, tilsæt sukkeret og kog det langsomt 4-5 minutter. Fjern skummet (tilsæt konserveringsvæske, hvis opbevaringsforholdene er mindre gode), og hæld straks saften på rene tørre flasker. De afkogte bær kan koges af med vand til saftsuppe. |
|
Opskriften er vist 9503 gange,
og udskrevet 181 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2018-09-08 19:57:25 God opskrift, men bare lidt mindre sukker, 350 g er den også sød i smagen. Vi drikker den ren som en lille snaps hver dag. Rigtig gode vitaminer. Mvh Fru Rasmussen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne