Piperade

Piperade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

ForretterRet : Forretter - Forretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
3 store røde peberfrugter
500 g.tomater
500 g.løg
 salt
 peber
4 æg
 olivenolie
 timian
 merian
 
Opskrift:
Skær løgene i skiver og steg dem langsomt til de er bløde. de må ikke brune. peberfrugterne strimlet og steges med til de er bløde. kom de ituskårne tomater, salt, peber og krydderurteri, læg låg på og kog det for svag varme i en times tid. fordel peber/tomatmasse i 4 portionsskåle, og slå et æg ud på toppen af hver. bag dem i en varm ovn, til hviden er stiv, men blommen er blød 5-7 minutter.

Tips:

piperade stammer fra baskerlandet





karakterer:
Opskriften er vist 10144 gange,
og udskrevet 124 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-06-27 20:48:01
Piperade serveres normalt med skiver af den lokale skinke, lufttørret bayonne skinke. I nødstilfælde bruges spansk sortfodsskinke eller parmaskinke. I San Jean de Luz spises piperade med grillstegte tun-koteletter.