Mozartkage

Mozartkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Kagen er fryseegnet uden fyld.

Indsendt :      Red :
Mozartkage, billede 4 Mozartkage, billede 1 Mozartkage, billede 2 Mozartkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 g.smør
150 g.mørk chokolade
2 tsk.pulverkaffe
3 æg
175 g.sukker
100 g.hasselnødder
2 tsk.vanillesukker
60 g.hvedemel
 
 Pynt:
50 g.Nougat, blød
100 g.hvid chokolade
1 spsk.olie
 
 Likør:
 Kahlua
 
Opskrift:
Smelt smør over svag varme, tilsæt itubrækket chokolade og rør til chokoladen er smeltet. Sluk og rør pulverkaffe i.

Hak nøddekerner ret fint, og bland dem med vanillesukker og mel.

Pisk æggene grundigt med sukker, og rør først melblandingen, og så chokoladeblandingen i.

Fyld dejen i en smurt mel, eller raspdrysset springform ca. 21 cm. i diameter, eller tærteform, og bag på næstnederste rille i ovnen i 40-45 minutter, ved 175 grader C.

Lad kagen stå lidt i formen, før den vendes ud til afkøling på en rist, og stænkes med likør, mens den endnu er varm.

Lad blød nougat ligge i køleskab et par timer, så den er godt kold.

Smelt itubrækket hvid chokolade sammen med olie over svag varme, og tag kasserollen af varmen, så snart chokoladen er smeltet.

Bred chokoladen på kagen, og drys reven eller hakket nougat over.





karakterer:
Opskriften er vist 19856 gange,
og udskrevet 215 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu