Nakkefilet stegt som vildt 02

Nakkefilet stegt som vildt 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lonny

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 nakkefilet (ca. 2 kg)
 
 Lage:
5 dl.rødvin
 et par laurbærblade
5-6 enebær
2 mellemstore løg (delt i kvarte)
1 gulerod (skåret i skiver)
 
 Endvidere:
125 g.bacon i tern
3 spsk.smør
2.5 dl.piskefløde
 jævning
 salt
 peber
 evt.ribsgele
 
 Tilbehør:
500 g.små skalotteløg
500 g.markchampignoner
 citron
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kom kødet i en plastpose. Bland rødvin med laurbærblade, enebær, løg det i kvarte og skivet gulerod. Hæld lagen ved kødet og luk posen. Læg den i en skål eller fad og sæt den i køleskabet i 5-6 timer eller til næste dag. Vend af og til posen så hele kødstykket bliver jævnt marineret.

Tag kødet op af marinaden og tør det i køkkenrulle. Rist først baconterninger i en tykbundet gryde kom så smørret i og lad det blive lysebrunt. Brun nakkefileten på alle sider i fedtstoffet. Hæld marinaden ved og tilsæt halvdelen af fløden (eller 1 hel flaske madlavningsfløde.
Lad stegen snurre under låg i 45 min. Vend den og lad den stege endnu 45 min.
Tag stegen op af gryden og lad den hvile i mindst et kvarter under folie. Si imens skyen og hæld den tilbage i gryden og tilsæt resten af fløden (eller 1 hel flaske madlavningsfølde). Bring i kog og jævn til sovs. Smag til med salt, peber og evt. ribsgele.

Tilbehør:
Pillede hele eller delte løg ristes i lidt smør i en gryde. Kom derefter hele eller delte svampe i og lad det snurre kort. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Skær kødet i pæne skiver og anret på et fad med svampeblandingen. Server den gode sovs til sammen med små kogte kartofler og walddorfsalat.





karakterer:
Opskriften er vist 24802 gange,
og udskrevet 832 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-11-05 08:07:12
fantastisk opskrift. Alle var vilde med retten.

  -   2011-10-24 19:13:30
En henrivende god hovedret. Vi var 12 til bords og der var kun ros tilovers fra alle gæster. Jeg var lidt i tvivl efter marineringen, om stegen skulle indgnides i salt og peber før bruning, men jeg lod være og saltede ved bordet efter behov, men måske det kunne have givet et eksta pift. Jeg serverede med kartofler, valdorfsalat og lidt hjemmelavet ribscele (GUF)