Kalkun - Skovfogedens

Kalkun - Skovfogedens, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Mosegaard Skovbrug

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.Kalkunbryst
200 g.champignon - helst markchampignon (brune)
1-2 løg (gerne rødløg)
500 g.nye kartofler (små)
1 blegselleri
2-4 fedhvidløg
5 dl.fløde
1 pastinak
1 bdt.persille
1 bdt.purløg
1 bdt.løvstikke
 lidtsar
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Kød:
Kalkunbrystet renses for sener og skæres/flækkes således det kan flades ud til 'en' skive.
Champignon, blegselleri og løg skæres i meget små tern og ristes på pande i lidt olie. grøntsagerne smages til med salt og peber.
Blandingen lægges på det udskårne kalkunbryst hvorefter kalkunbrystet rulles sammen og lukkes med enten kødnåle eller snørers med kødtråd. Steges ved ca. 160 gr. i ca. 2 timer.
Når kødet er brunet tildækkes det med folie så det ikke bliver tørt

Kartofler:
Kartoflerne (små) koges i 5 - 10 min.
Kartoflerne dampes tørre og vendes her efter i smeltet smør med hakket persille. Kartoflerne ristes her efter på pande i rigeligt smør

Sauce:
Blegselleri - Løg - Pastinak skæres i små tern og ristes i gryde med lidt god olie.
Når grøntsagerne er ' klare' tilsættes piskefløde, hakket purløg samt hvidløg ( evt. presset eller i tynde skiver )
Saucen koges ind til passende konsistens og smages til med salt og peber.

Tips:

Serveres evt. med ristede appelsinskiver ristet i honning og hakkede hasselnøder





karakterer:
Opskriften er vist 9795 gange,
og udskrevet 156 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-10-20 07:10:18
Rigtigt lækkert! - Jeg supplerede med 3 fed finthakkede hvidløg og det gav lige et ekstra pift!