Aîgo bouido (Hvidløgssuppe)

Aîgo bouido (Hvidløgssuppe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Hvidløg

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : 3R1K23N

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1.5 l.hønsebouillon
2 laurbærblade
 LidtSalvie, frisk
12-14 fedpillede hvidløg
6 spsk.olivenolie
8 skivertørt brød
100 g.reven gruyére eller parmesan
 
Opskrift:
Traditionelt fremstilles denne suppe på rent vand,- "aïgo bouido" betyder "kogt vand", men den smager af lidt mere, hvis man bruger en let bouillon.

Kom bouillon, laurbærblade, salvie, hvidløg og to spsk. olie i en gryde. Kog det op for kraftig varme. Dæmp så varmen og lad suppen simre med et låg på klem i et kvarter.

Fjern krydderurterne og purer hvidløgene med en stavblender eller passér dem gennem en sigte.

Læg to skiver brød i hver suppetallerken og kom lidt olie på dem. Fordel osten over skiverne og kom den rygende varme suppe henover.





karakterer:
Opskriften er vist 23826 gange,
og udskrevet 503 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-12 19:21:06
Lavede den med 20 fed og jævnede med cremefin 7 % og maizena. Brugte en tsk tørret salvie. Det smagte fantastisk!!

  -   2011-01-18 01:57:03
hvor meget vand

  -   2010-03-21 22:03:14
Dobbelt så meger hvidløg gør retten bedre. De sidste 14 fed tilsættes efter ca. 5 min. kogning, så er der stadig lidt "bid" i fedene, når de serveres i den færdige suppe.