Aîgo bouido (Hvidløgssuppe)
Hovedingrediens : Rodfrugter - Hvidløg Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : 3R1K23N Indsendt : Red : |
|
|
Traditionelt fremstilles denne suppe på rent vand,- "aïgo bouido" betyder "kogt vand", men den smager af lidt mere, hvis man bruger en let bouillon.
Kom bouillon, laurbærblade, salvie, hvidløg og to spsk. olie i en gryde. Kog det op for kraftig varme. Dæmp så varmen og lad suppen simre med et låg på klem i et kvarter. Fjern krydderurterne og purer hvidløgene med en stavblender eller passér dem gennem en sigte. Læg to skiver brød i hver suppetallerken og kom lidt olie på dem. Fordel osten over skiverne og kom den rygende varme suppe henover. |
|
Opskriften er vist 23826 gange,
og udskrevet 503 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Louise - 2012-04-12 19:21:06 Lavede den med 20 fed og jævnede med cremefin 7 % og maizena. Brugte en tsk tørret salvie. Det smagte fantastisk!! anonym - 2011-01-18 01:57:03 hvor meget vand Bo - 2010-03-21 22:03:14 Dobbelt så meger hvidløg gør retten bedre. De sidste 14 fed tilsættes efter ca. 5 min. kogning, så er der stadig lidt "bid" i fedene, når de serveres i den færdige suppe. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne