Katalansk lammekølle
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Oprindelsesland : Spanien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lammekøllen udbenes og snøres.
Gnides med hakket rosmarin, citronsaft og peber.
Trækker 2 timer i køleskab.
Fonden: Lammebenet brunes i olivenolie. Grøntsagerne deles i mindre stykker og svitses med. Krydderurter, peber, vin og vand tilsættes. Snurrer under låg i 1 time. Sies og koges ind til 4 dl. Saucen: Lammekødet brunes på alle sider i olivenolie. Drysses med salt og peber. Hvidløgsfedene svitses med. 2 dl fond og tomatpuré tilsættes. Tomaterne skoldes, flås og kernerne fjernes. Tomatkødet hakkes og tilsættes. Snurrer under låg ca. 1 1/4 time. Undervejs tilsættes resten af fonden. Kødet tages op og trækker under folie 20 min. Saucen jævnes med hvedemel udrørt i lidt vand og koges igennem nogle minutter. Tilbehør: Kartoffelbådene dryppes med olie, salt og peber og bages i ovnen ca. 1 time ved 200°. Gulerødder og broccoli dampes. Lammekøllen skæres i skiver og serveres med saucen, kartoffelbådene og de dampede grøntsager. Evt. kan der også serveres en skål sorte oliven som tilbehør. |
|
Opskriften er vist 43988 gange,
og udskrevet 863 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (10 stemmer) |
|
Kommentarer eg_71 - 2011-01-02 21:00:07 Lavet utallige gange for forskellige gæster og står nu på menuen igen til et 20 mands selskab. Det er altid en succes, for det er en godt solidt måltid samtidig med det ikke er en almindelig hverdagsret. Vi serverer kartoffelbåde drysset med timian til samt en rødkålssalat af rå rødkål, appelsinstykker, ristede pinjekerner og ristet bacontern. Og hold da op hvor de guffer i sig - børn som voksne :) lbrandt - 2005-01-01 01:01:01 Brugt til konfirmation med stor succes uffebahnsen - 2005-01-01 01:01:01 meget lækker, rimeligt nem |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne