Kinafars Livret
Indsendt af : Annemarie Indsendt : |
|
|
Først koger du risene:
hæld vand og salt i en gryde, lad det koge op ved stærk varme. Hæld risene i. Når det koger igen, sætter du låg på gryden og skruer ned på svag varme. Lad det småkoge i 12 minutter. Tag så risene væk fra varmen og lad dem stå i 12 minutter til (lad være med at løfte låget, før risene er helt færdige. Dampen må ikke slippe ud) Mens risene koger, kan du lave risblandingen. Sådan laver du risblandingen: Sæt en stor gryde over middel varme. Kom olie i gryden. Klip baconen i terninger og kom dem ned til olien. Lad det stege 5 minutter. Riv guleroden på et råkostjern (brug den grove side). Åbn dåsen med bønnespirer og hæld vandet fra. Kom bønnespirer, guleroden, ærte-majs-blandingen og rosinerne samt salt, karry og soya i gryden. Varm det igennem i ca. 5 minutter. Sådan serverer du Kinafars Livret: Kom den færdige ris ned til det andet og bland det hele forsigtigt Tips: Opskrift fra Skolekøkkenet på min gamle folkeskole. Let at tilberede for lidt større børn og desuden en ret de fleste børn (og voksne!)kan lide!! |
|
|
Opskriften er vist 15960 gange,
og udskrevet 189 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (15 stemmer) |
|
Kommentarer E. Hansen. - 2019-10-29 12:00:12 Retten varierer, fra sted til sted, opskrift til opskrift. Den udgave jeg kender, består af ris, bacon, rosiner og karry, salt. Anne - 2016-05-04 19:19:35 Rigtig velsmagende ret, som bringer minderne frem fra 'Hjemkundskab' i skolen :-) Herhjemme får vi ristet kokos og peanuts som tilbehør. Retten kan godt blive lidt tør. Dette undgås ved at hælde lidt vand ved de sidste 5 min. af tilberedningstiden. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne