|
300 |
gram |
Grønne bønner, friske300 gram Grønne bønner, friske
|
300 |
gram |
Gulerødder nye med top300 gram Gulerødder nye med top
|
300 |
gram |
Forårsløg300 gram Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
|
|
|
|
600 |
gram |
Savoykål, renset vægt600 gram Savoykål, renset vægt Et savoykål vejer ca 500 gram
|
1 |
|
Rødløg, pillet vægt1 Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
|
|
|
|
3 |
dl. |
Vand3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
|
1000 |
gram |
Kyllingeoverlår med rygben1000 gram Kyllingeoverlår med rygben 1 kyllingeoverlår vejer gennemsnitligt 225 gram, heraf er ca. 25% ben.
|
1 |
tsk. |
Herbes de Provence, tørret1 tsk. Herbes de Provence, tørret Herbes de Provence er et blandingskrydderi som består af blå lavendel, basilikum, oregano, timian, anis, rosmarin, og fennikel, i variabelt mængdeforhold
|
1 |
tsk. |
Salt1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Stegte kartofler:
|
1000 |
gram |
Kartofler, skrællet vægt1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
|
|
|
Olivenolie Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Rosmarin, frisk Rosmarin, frisk
|
|
|
|
| |
Bønnerne nippes og skylles.
gulerødderne skrælles og skæres i halve, lad 5 cm. top side på.
forårsløgene renses.
Koges i letsaltet vand til de er møre men stadig ahr bid.
Savoykål og rødløg renses og snittes.
Koges møre i letsaltet vand.
Kyllingestykkerne lægges i et ovnfast fad, drysses med herbes de provence, salt og peber.
Stilles i ovnen ca. 45 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.
Stegte kartofler:
Kog store ensartede kartofler i 5 minutter. Lad dem dryppe af og vend dem i lidt olivenolie inden de lægges i et ovnfast fad og drysses med lidt salt og rosmarin. Steg dem møre i ovnen.
|