Samsøfad
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Fryseegnet : nej Indsendt af : McEspersen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne skrubbes eller skrælles og skæres i ca. ½ cm tykke skiver som koges møre i letsaltet vand.
Kartoflerne dryppes godt af inden de lægges i et smurt ovnfast fad.
Kødet krydres brunes på en stegepande i lidt olie sammen med knust eller finthakket hvidløg, salt og peber. Lægges ovenpå kartoffelskiverne. Blomkålen deles i buketter og koges lige møre – endelig ikke udkogte! Dryppes godt af og lægges over kødet. Sovs: I en kasserolle smeltes smørret, melet tilsættes under omrøring (brug gerne træpiskeris), og der tilsættes mælk og kogevand fra blomkålen, stadig under omrøring, til man har en forholdsvis tyk hvid sauce (bechamel). Tilsæt muskatnød og salt efter smag. Sovsen hældes over blomkålsbuketterne. Sovsen må ikke være så tynd, så den løber igennem kødlaget. Sæt fadet i en 180 grader varm ovn og bag i ca. 25 minutter. Serveres med en skål salat. Tips: Dejlig ret, der smager af sommer. Trods de simple ingredienser en ret, der smager så godt, den sagtens kan bruges til gæstemad. |
|
Opskriften er vist 22857 gange,
og udskrevet 392 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Dorthe - 2023-07-10 18:33:31 Virkelig god ret brugte forårsløg i stedet for hvidløg er ikke sidste gang jeg laver den 😀 Frujyde - 2009-10-23 19:58:44 Superlækker ret - det er vi en hel familie, som er enig om. :-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne