Samsøfad

Samsøfad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
pers. 4 pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : McEspersen

Indsendt :      Red :
Samsøfad, billede 4 Samsøfad, billede 1 Samsøfad, billede 2 Samsøfad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kartofler, nye
   
400 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Stegning:
lidt Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
1 Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
   
  Sovs:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Kartoflerne skrubbes eller skrælles og skæres i ca. ½ cm tykke skiver som koges møre i letsaltet vand. Kartoflerne dryppes godt af inden de lægges i et smurt ovnfast fad.

Kødet krydres brunes på en stegepande i lidt olie sammen med knust eller finthakket hvidløg, salt og peber.
Lægges ovenpå kartoffelskiverne.

Blomkålen deles i buketter og koges lige møre – endelig ikke udkogte! Dryppes godt af og lægges over kødet.

Sovs:
I en kasserolle smeltes smørret, melet tilsættes under omrøring (brug gerne træpiskeris), og der tilsættes mælk og kogevand fra blomkålen, stadig under omrøring, til man har en forholdsvis tyk hvid sauce (bechamel). Tilsæt muskatnød og salt efter smag.

Sovsen hældes over blomkålsbuketterne. Sovsen må ikke være så tynd, så den løber igennem kødlaget.


Sæt fadet i en 180 grader varm ovn og bag i ca. 25 minutter.
Serveres med en skål salat.


Tips:

Dejlig ret, der smager af sommer. Trods de simple ingredienser en ret, der smager så godt, den sagtens kan bruges til gæstemad.





karakterer:
Opskriften er vist 22857 gange,
og udskrevet 392 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9074 (2160 kcal)
KJ pr. pers. 2268 (540 kcal)
Vægt ialt 2599 gram
Vægt pr. pers. 649 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 349 KJ (83 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 8.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-07-10 18:33:31
Virkelig god ret brugte forårsløg i stedet for hvidløg er ikke sidste gang jeg laver den 😀

  -   2009-10-23 19:58:44
Superlækker ret - det er vi en hel familie, som er enig om. :-)