Gode, nemme boller

Gode, nemme boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 28 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Camilla

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 l.lunken vand (ca. 30 grader)
200 g.sukker
200 g.smeltet margarine (afkølet)
200 g.gær
2 æg
2 kg.hvedemel
1 tsk.salt
 
 Pensling:
2 æg
 lidtvand
0.25 tsk.salt
 
Opskrift:
Gæret opløses i det lunkne vand, og herefter kommes resten af ingredienserne i. Der skal omrøres grundigt, og der kan altid tilsættes mere mel, hvis dejen er for klistret.
Derefter sættes dejen til hævning i ca. 30 minutter - husk, at bruge en stor skål, da dejen ellers vil 'kravle' over skålens kanter.
Når dejen har hævet, slås den ned og æltes lidt. Derefter formes bollerne og sættes på en bageplade, hvor de hæver yderligere 15 minutter. Bollerne pensles, og bages ved 200 grader i en forvarmet ovn, i ca. 30 minutter.


Tips:

Kan sagtens fryses, og smager nybagte hvis de bliver frosset ned, lige efter de er taget ud af ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 9792 gange,
og udskrevet 163 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu