Krydderbøf med stegte kartofler
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Mosegaard Skovbrug Indsendt : Red : |
|
|
Kødet blandes med hakket persille ( 2 spk. )og hakket timian ( 2 spk. ).
Der formes 2 - 4 bøffer, der brunes på pande med lidt god olie. Herefter pakkes bøffer i folie og placeres i ovn ved 160 gr. ca. 30 min. Kartofler renses - men skrældes ikke - og skæres i 4 - 5 mm tykke skiver. Kartofler og løgringe steges på pande med god olie - helst oliven - til løgene er let brunede. Herefter tilsættes væde ( vand eller rødvin ) ca. 2 dl. og panden tildækkes og steger videre ved svag varme til kartoflerne er møre ( der må stadig godt være lidt "bid" i dem ) Skær "låget" af tomaterne og skrab kød og kerner ud i en skål. Kød og kerner blandes med lidt hakket persille og timian - og smages til med salt, peber og 1 presset hvidløg pr. tomat. Tomater stilles i et ildfast fad med lidt olie og bages sammen bøffer i ovnen til tomaterne begynder at tage "farve" Sauce - Sky fra bøffer og tomater hældes i gryde og der tilsættes ca. 2 dl. rødvin. Der gives et let opkog hvorefter der tilsættes 1 spk. smør. Lad saucen koge ind til passende og ønskelig konsisten. Der tilsættes hakket timian efter smag. Smag til med salt og peber. Tips: Bøffer, Kartofler, Tomater anrettes på tallerkener og serveres med rødvinssaucen med et drys af hakket persille. God og kraftig rødvin serveres til retten |
|
Opskriften er vist 10285 gange,
og udskrevet 158 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne