Spareribs (Kansas City Ribs)

Spareribs (Kansas City Ribs), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Spareribs

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : grillbill

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 hele ribben (kamben)
 
 Rub:
8 spsk.Farin
4 spsk.paprika
1 spsk.sort peber
1 spsk.salt
1 spsk.chili pulver
1 spsk.hvidløgspulver
1 spsk.løgpulver
1 tsk.cayenne pulver
 
 Sauce:
1 ds.hakket tomater
1 ds.tomat pure (stor) el 2 små
2 spsk.farin
2 spsk.hvidvinseddike
2 spsk.olivenolie
3 fedhakket hvidløg
4 spsk.hakket løg
1 spsk.Worcestershire sauce
1 tsk.sennepspulver
1 tsk.cayenne
 smages til med friskkværnet peber
 
Opskrift:
stegning ved direkte varme kan ikke anvendes, da ruben vil brænde fast,
velegnet til kuglegrill ved indirekte varme.

Ingredienserne til ruben
mixes i en skål med et piskeris start med farinen som har tendens til at klumpe.

fjern membranerne fra bagsiden af kambenene, og fordel
ruben grundigt på begge sider af kødet.
nøjes med at tænde 10-12 kul/briketter op i den ene af kulholderne eller
i en grillstarter og placer kulholderen i den ene side / kullene i den ene side.
Når kullene/briketterne er klar, lukkes spjældet i bunden
næsten helt, topspjæld skal være åbent.
Temperaturen skal være ca. 100 - 130 grader - brug gerne et
stegetermometer som placeres i topspjældet. Det er ikke helt
nemt at ramme den korrekte temperatur - som styres i antallet
af kul/briketter men fortvivl ikke, øvelse gør mester, og pas på
ilden ikke går ud.
En folie bakke fyldt med vand placeres ved siden af kullene/briketterne

Et stort stykke sølvpapir lagt dobbelt foldes omkring en håndfuld 'smoke chips'
(fås i byggemarkeder og større varehuse) Folien prikkes i bunden med en gaffel
eller spids kniv og placeres direkte på kullene/briketterne.

Kødet placeres på risten. Steges i 2 timer imens kan du tilberede en grillsauce
sauter løg og hvidløg til de er klare og tilsæt de øvrige ingredienser under omrøring og varm op til det lige nøjagtigt
når at koge, derefter reduceres varmen og saucen småkoges i ca 20 min.
Kødet tages fra grillen og lægges på hver sit sølvpapir - fordel noget af grillsaucen på kødet og fold derefter sølvpapiret
omkring kødet - Fyld lidt ekstra kul på (6-8 stk) og gerne lidt extra chips - efterfyld vand hvis det er nødvendigt
læg pakkerne tilbage på risten - steges under låg i 1½ time.
Pakkerne åbnes og benene lægges tilbage på risten og færdigsteges i 1 time.
Husk at supplere kul/briketter/vand hvis nødvendigt.

Serveres med resten af grillsaucen samt salat og en bagt kartoffel.





karakterer:
Opskriften er vist 6744 gange,
og udskrevet 129 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu