Krondyrkølle med solbærsauce

Krondyrkølle med solbærsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Krondyrkøllesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Krondyrkølle med solbærsauce, billede 4 Krondyrkølle med solbærsauce, billede 1 Krondyrkølle med solbærsauce, billede 2 Krondyrkølle med solbærsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.krondyrkølle barderet med bacon fra din mesterslagter
2 spsk.olivenolie
4 knuste enebær
1 fedknust hvidløg
 
 Sauce
50 g.hakket skalotteløg
1 tsk.olivenolie
2 dl.solbærsaft
1 spsk.Balsamico-eddike
5 dl.kraftig vildtbouillon
 Salt
 peber
 
 Kartoffel medalje
4 skrællede bagekartofler
200 g.skrællet knoldselleri
2 spsk.smør
½ dl.fløde
 Olie til stegning
 Salt
 peber
 
16 letkogte forårsløg
100 g.nødder
50 g.smør
 
Opskrift:
Brun stegen på en pande og læg den i et ildfast fad. Smør stegen med en blanding af olie, enebær og hvidløg. Sæt køllen i en forvarmet 160 grader C. alm. ovn og steg ca. 1 time (kernetemperatur 65°). Køllen skal hvile tildækket i ca. 25 min. før udskæring.

Skalotteløget sauteres i olie, tilsættes solbærsaft og eddike, der koges ned til 1 dl, og vildtbouillonen hældes ved. Koger i 4 min og jævnes (spørg din slagter om vildtbouillon).

2 bagekartofler rives og steges som 8 små pandekager (6 cm i diameter) på en slip-let pande, til de er gyldne på begge sider. 2 bagekartofler og selleri koges i vand til mos. Vandet hældes fra, smør og fløde hældes i, og der røres til en lind masse. Mosen lægges mellem pandekagerne som en medalje.

Læg de forkogte forårsløg i et ildfast fad og fordel nødder og smør over. Sæt det i ovnen de sidste 10 minutter af stegens stegetid. Krydres med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 180456 gange,
og udskrevet 6323 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (35 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-07-18 15:56:00
Tranebær kan altså også bruges tror jeg vil prøve den med vildsvin

  -   2012-12-18 15:37:39
Virkelig lækker ret:-)

  -   2012-02-03 14:11:11
Ribena går fint an. Vi har selv barderet og snøret køllestegen på billedet, så nej det er ikke en hel kølle, men et stykke af kølle.

  -   2011-11-28 16:10:05
Vil meget gerne lave denne ret til min mor, der har fødselsdag i morgen og elsker vildt, men har et spørgsmål: Når der står "2 dl. solbærsaft", er det så en koncentreret saft tilsat sukker, der menes? Jeg har almindelig koncentreret Ribena med sukker i køleskabet - går det an? På forhånd tak for svar!

  -   2010-11-12 17:47:17
En super lækker ret, der tog kegler ved middagsselskabet. Måtte endda give opskriften videre og den er allerede genbrugt med stor success! Virkelig lækker!

  -   2010-09-14 10:01:19
kan man bruge en mørbrad fra kronvildt??

  -   2010-01-16 22:45:55
Måske det er uden ben, dem du kan købe i net. Men den er jo så udskåret.

  -   2009-10-23 09:32:58
jeg er noget i tvivl har en hel krondyrs kølle på 10 kg u ben ... vil gerne bruge denne opskrift men hvad n´med køllen ..hvor længe skal den stege

  -   2009-06-04 13:09:08
Herlev Gastro Klub har testet denne solbær sauce, og sikken en himmelsk oplevelse, passer perfekt til krondyr.

  -   2009-03-21 19:18:20
Helt rigtigt Bente en krondyr kølle vejer en hel del mere end 1 kg

  -   2008-05-22 09:30:08
"Krondyrkoelle" er misvisende. Der findes ikke koeller paa 1 kg. Du er noedt til at praecisere hvilken del fra koellen du mener. Bare et godt raad, saa folk ikke "smutter" inden de har proevet opskriften.

  -   2005-01-01 01:01:01
SUPER

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig lækker ret, som vi lavede til nytårsaften... Kartoffel/sellerimosen kan dog ikke laves i forvejen, da den hurtigt bliver kold. Kartoffelpandekagerne brænder let på, men hvis man benytter et at de dér stegeunderlag, så går det fint.