Sprængt oksespidsbryst (Sprængning)
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst Indsendt : Red : |
|
|
4-5 døgn i forvejen sprænges kødet: Kog saltlagen op, og køl den HELT af igen før lagen hældes over kødet i en plasticbeholder (lagen skal dække kødet). Læg en tallerken over for at holde kødet nede.
Kødet tages op af lagen efter 4-5 dage og koges i nyt vand (uden salt) tilsat krydderurter og grøntsager, ved meget svag varme varme (skal akkurat boble) i 4-5 timer. Sluk og lad kødet blive helt koldt i suppen (tager et par timer). Når det er kølet af, fjernes ben og så meget fedt som muligt. Kødet presses i en plasticform med fibrene på langs (så de skæres igennem, når man senere skærer skiver af det). Skæres i tynde skiver og serveres med nye kartofler og gulerødder, med stærk sennep eller med peberrodssovs/flødepeberrod. Tips: Saltlagen kan gemmes i køleskabet og bruges igen - den bliver kun bedre af det. |
|
Opskriften er vist 96669 gange,
og udskrevet 1533 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Mona Erhald - 2018-05-26 16:13:51 Perfekt opskrift til sprængt oksebryst.. Flemming Nielsen. - 2017-12-11 22:37:24 Kan man ikke komme lage og kød i en frysepose - så er det dækket? Hanne - 2016-01-26 13:34:37 Jeg bruger altid denne opskrift. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne