Bedstefars skæg kage med rabarber
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret røres godt med sukkeret. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel og bagepulver sigtes og røres i skiftevis med mælken.
Dejen fyldes i en smurt bradepande ca. 23x33 cm. Forbages ca. 15 minutter ved 170 grader C alm. ovn, til overfladen er stiv. Et jævnt lag rabarbermos lægges på. Æggehviderne piskes godt stive, og 4 spsk. sukker piskes i. Resten af sukkeret vendes i. Marengsmassen fordeles over kagen. Bages yderligere ca. 30 minutter ved 150 grader C alm ovn, til marengsmassen er stiv og gylden. |
|
Opskriften er vist 84200 gange,
og udskrevet 2610 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (43 stemmer) |
|
Kommentarer Kirsten Carlsen - 2017-07-20 13:00:46 Dejlig lækker, har prøvet mange slags mos og bær Gunnar - 2013-09-24 06:26:42 Prøv stikkelsbærmos. Sillepigen - 2013-06-07 15:55:37 kan denne kage tåle og fryses? Lene - 2011-08-02 14:09:16 Nej denne kage klasker overhovedet ik sammen, den er bare MUMS... MJ - 2010-05-13 11:28:22 Min mor har et triks til denne kage. Kagen har tildens til at "klaske sammen". Men hvis man varmer det syletøj kort i microovnen før man smørger det på, skulle det hjælpe :) Gitte - 2010-02-04 19:10:02 Rigtig god kage, men når jeg bager disse kager tilsætter jeg jordbær/hindbærsyltetøj i stedet for rabarbermos. Men rabarbermos lyder meget lækkert. ps. Elsker denne kage over alt på jorden og elsker denne hjemmeside!! Simone - 2009-12-28 19:04:27 Den her kage er seriøst den bedste der overhovedet findes, men den bliver jo ikke solgt i butikkerne mere så nu må jeg lave den fra bunden a og jeg som hader at stå i et køkken, men nu trader jeg frem og bager denne pragtfulde kage mmmmmmmmmh mums!!:D anonym - 2009-08-04 22:25:53 prøv friske ribs i stedet for rabarbermos. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne