Flødegullasch med kartoffelmos
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvespidsbryst Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kalvekødet skæres i store tern. Halvdelen af smørret brunes i en tykbundet gryde, og kødet brunes godt heri under omrøring og tages op.
Resten af smørret brunes i gryden. De skivede løg brunes i smørret nogle minutter. Kød og tomatpuré kommes ved, og det dækkes kvart op med vand. Skru ned til mellemvarme, læg låg på og lad det simre i ca. 2 timer til kødet er næsten mørt. Så tages låget af, og fløde og timian kommes ved sammen med den revne melede kartoffel. Simrer 25 minutter ved svag varme. De sidste 5 minutter kommes de skivede champignons ved, og til allersidst vendes den hakkede persille i. Sovsen skal have en cremet konsistens. Er den for tynd, så tag kødet op og giv sovsen et opkog på 20 minutter, inden kødet atter kommes ved. Serveres med kartoffelmos. |
|
Opskriften er vist 124019 gange,
og udskrevet 2986 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (23 stemmer) |
|
Kommentarer Gerda - 2018-10-03 18:47:09 Rigtig godt Cw - 2011-11-25 19:34:46 Det var en meget tidskrævende ret at lave, og mål som kvart op, er ikke godt nok. Retten var simpelthen for kedelig. Den smagte mest af kartoffelvand. rasmus - 2011-08-17 16:48:58 ville nok koge vand og kød for sig i 20-25 min. før jeg tilsatte tomatpureen og evt med et par stilke timian også. mallemus - 2010-11-02 09:39:51 super lækker Per - 2009-05-19 07:31:59 Der tilsættes ekstra vand efter behov, pas på at gryden ikke koger tør. Haulrig, Hillerød - 2005-01-01 01:01:01 Skøn opskrift. Den kan varieret med et enkelt laurbærklad i stedet for timian og persille. Og tern af oksekod er absolut også fin. m københavn - 2005-01-01 01:01:01 smager godt også med gulerødder i. IC Fredericia - 2005-01-01 01:01:01 lækkert, nem at lave j.j.herlufsen skive - 2005-01-01 01:01:01 god og spændende |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne