Schweinehaxe

Schweinehaxe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Den HårdeKOKte

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 svineskanke
1 KG.Sauerkraut
 laurbærblade
 Enebær
 Nelliker
 Mel
2 KG.kartofler
1 KG.ærtemos
 stærk sennep
 peberrodssalat
 Smør
 Salt
 Muskatnød, friskrevet
 
Opskrift:
Kog svineskankene i 1½ time med laurbærblade (gem vandet), lad dem køle af efter.

Imens skruer ovnen op på 200 grader, når svineskankene er kølet lidt af, skær du dem ud i mindre stykker med fedtkanten (uden benet), når ovnen er klar sættes de ind i 2 timer til sværen er sprød.

Kom lidt kraftvand fra svineskankene i Sauerkrauten og kom 3 spiseskefulde mel i + enebær eftersmag kom evt. nelliker i. Kog Møllerens gule ærter op i kraftvandet fra svineskankene kom 50 gram smør i og pisk det hele sammen til en luftig mos. Kartoflerne skæres i mindre stykker uden skræl og koges op til mos med smør, salt og muskatnød.

Server retten med stærk sennep og peberrodssalat.

Tips:

Dette den berlinske måde at lave retten på. Den almindelige tyske måde er uden peberrodssalat og nelliker i Sauerkrauten. Server en dejlig kold tysk øl til, jeg server altid Franziskaner Weissbier eller Dunkles, Duckstein er og så god.





karakterer:
Opskriften er vist 7852 gange,
og udskrevet 157 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-01-12 15:35:13
2 fed finthakket hvidløg og en halv øl til en stor (800g) dåse sauerkraut gør absolut ingen skade... I det sydøstlige Tyskland tilberedes kålen ofte med øl. I Midttyskland bruger man ofte hvidvin.