Grøntsags Tofu Nimono
Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager Indsendt af : Popze Indsendt : |
|
|
Tag guleroden, og rul den som du skær den i stykker, skal ikke skæres for fint.
rul bambus skudet som du skær det i stykker. Skær Kombu tangen ud i 6 lige store kvadrater (ligges til side til lidt snere) Skræl lotusroden. Skær ned på midten, og rul hver stykker som du skær det i stykker. (ligges i en skål med vand og lidt eddike, så at de ikke mister dne hvide farve) Skræl Satoimo kartolferne og skær dem i små kvadrater (ca 1-2 cm). Lig dem i en bowle, tilføj sat, og gnub dem i saltet til de bliver klistred. Skyl dem godt. Tag Konnyaku gele'en, og slå den let så den bliver mindre fats. Del den op i små protioner med en spise ske. Lig dem i en gryde med vand, og kog dem i 3 minutter. Ligesom med de andre grøntsager, så skal du tage gobo roden, og rulle den mens du skær. Rens dem let. Kom dem i en gryde med vand, og kog dem i ca 5 minutter. Tilføj dit toru i det samme kogende vand, så det kan absorbere lidt smag. Kog den i 2 minutter. Dyp den lettere tør med et rent viskestykke eller køkkenrulle. SKær den på midsten, og del den denæst i 6 lige store stykker. Rens sukkerærterne (nip spidsen og "tråden" af dem) Tilføj en teske salt i kogende vand, tilføj sukkerærterne. Lad dem koge i 1-2 minutter, og lig dem herefter i isvand. Tag Shiitake svampene og lig dem i en lille bøtte med vand, så det dækker en 1 cm af bunden. Tilføj låg og lad dem trække væsken. Når de er bløde, press det overskydende væske ud. SKær deres stingler af, og skår skråt ned i "hatten" på midten. Nu skal der laves en form for fong Tag Shiitake vandet, og hæld det gennem si, så man si'er urenheder fra. Tag dashi fong, og hæld i. Tilfæj alle grøntsager, og Konnyaku gele'en, men ikke ærterne. Tilføj Dashin fong, og kog det. Ser du skum på toppen, så rens det væk. Tilføj 2 Spsk sukker, 2 spsk, 2 spsk soya sauce (japansk ikke kinesisk) og Atsuage. Kog i 25-30 minutter, eller til ingredienserne er bløde. Når væsken næsten er væk, tilfæj 2 spk Hon-Mirin, og ærterne. Retten er nu klar til servering itadakimasu \^0^/ Tips: Mange af ingredienserne kan være svære at finde, men vil anbefale at bestille fra nettet, eller besøg en lokal asiatisk forretning. |
|
Opskriften er vist 4427 gange,
og udskrevet 98 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne