Pistaciemousse - Pistacie mousse
Indsendt : Red : |
|
|
Start med af riste pistacie nødderne i en gryde til de er blevet gyldenen.
Tilsæt så hvidvin og kog ned til ca. 2_ dl.
Smag til med sukker så den virker rigtigt i sur/sød balancen.
Kom i blender og purer og sigt herefter. Nu udblødes husblasen i koldt vand og herefter kommes den i den varme pistacie masse. Rører den helt ud i massen og lad den så stå lidt. Pisk så æggeblommer og flormelis helt hvid og skummedene i en stor skål. Heri vendes den let pisket fløde skum. Smelt 20 g. sukker på en pande til en lys karamel og vend pistacie nødderne i. Lad dem riste nogle minutter og tag af. Når nødderne er kølet ned hakkes de let og vendes i fløde skummet. vend pistacie massen sammen med fløde cremen og det hele røre/ vendes godt sammen og hældes så på skål. Moussen sættes på køl nogle timer. Spises med fløde skum og hakkede nødder over. |
|
Opskriften er vist 12120 gange,
og udskrevet 132 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Jonas - 2011-06-24 13:37:55 Den mousse er direkte taget ud af Grundkøkken bogen fra Nikolai Kirk... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne