Drømmende dejlige gulerodsbrud
Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Pernille Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt groftrevne gulerødder, solsikkekerner, æg, sukker og salt.
Rør mel i lidt af gangen. Stil dejen til hævning i en meldrysset skål i ½ time. Efter hævning sættes dejen på bageplader i 12 små klumper ved hjælp at to skeer. Husk afstand - de bliver en del større ved anden hævning. Gulerodsbrudene skal ikke formes, nærmere være deforme klatter. Lad dem efterhæve tildækket i 45 minutter. Bag herefter gulerodsbrudene ved 200 grader i 15-17 minutter, eller til de er gyldne og lyder hule, når man banker dem let i bunden med en kno. Tips: Sprøjt et par gange med en vandforstøver ind i ovnen i løbet af de første 10 min af bagetiden. Bollerne puster sig op og bliver flotte og gyldne, når de får damp under bagningen. |
|
Opskriften er vist 177763 gange,
og udskrevet 3067 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (95 stemmer) |
|
Kommentarer Nanna - 2018-04-25 15:18:14 Vildt gode boller - helt sikkert de bedste gullerødsboller jeg har lavet. Lidt grahamsmel gør at de mætter lidt mere uden de kommer til at smage for groft. :-) anonym - 2018-01-24 20:38:44 hvor meget vejer 3 mellem store gullerøder? Jeg har haft barnedåb med ta selv bord i salat og har en "HEL "masse revne gullerøder i køleskabet. Emil - 2017-07-02 19:16:45 Fantastiske gulerodsbrud. Dette er den 3. opskrift jeg prøver, og denne giver klart de bedste gulerodsbrud. 5 stjerner herfra 😃 Heidi - 2016-08-14 20:52:14 Virkelig gode boller,/brud... Fryser dem gerne ned og tæer DM op i mikro ovn ,på optøgning 1 minut,så er de som nybagte hver gang.en god og lækker bolle Cecilie - 2016-02-04 07:30:47 Jeg lod mig inspirere af en af kommentarerne og pendlere med æg, men det gjorde bare overfladen "mushy" - bollerne uden blev langt bedre. Jeg brugte for øvrigt mere mel, og svarede turen på bordet, men rørte bare luft i dejen vha sleven. anonym - 2015-11-10 18:36:29 Mega gode og nemme.. Bruger nogle gange lidt squash også. anonym - 2015-03-06 17:57:08 mega gode :-) lidt mere saltet og de er perkefte i min smag! Louise - 2014-09-26 12:52:37 Absolut helt fantastiske. Mine blev luftige og lækre. Jane - 2014-08-17 09:53:00 Smager fantastisk. Manglede solsikkekerner og brugte mysli i stedet sammen med gulerødderne. Blev super fine og smagte fantastisk. Janjni - 2014-08-16 16:56:14 Super lækre og lette at lave. Bager dem i store muffinsforme, så de ikke flyder ud Jette, Hammel - 2014-04-29 11:27:18 Jeg tilsætter altid lidt grahamsmel og græskarkerner så de bliver endnu sundere, for helt sundt er hvedemel jo altså ikke😉 men de smager himmelsk og mine drenge elsker dem som bideboller uden noget på. anonym - 2014-04-03 23:45:38 Lækre og luftige gulerodsbrud ;) Man kan slet ikke smage, at der ikke er fedt i. - Jeg penslede toppen med æg for at gøre dem ekstra lækre. - Opskriften passer perfekt med 12 brud. anonym - 2014-04-01 10:01:41 De er fantastiske, brug ikke mere mel end der står, de skal være meget kælge :) jeg river 1 af gulerødderne på det helt fine rivejern og de 2 andre groft rivejern Vivi - 2014-02-24 15:13:05 Min mand kan bedst lide frugtbrud, så jeg udskifter gulerødder og kerner med hakkede cocktailbær. Og de bliver også super gode :-) Iben - 2014-01-06 15:11:57 MEGET gode! Jeg brugte 175 g speltmel, 200 g groft speltmel og 125 g grovvalsede havregryn i stedet for hvedemel, og de blev på ingen måde for "grove". Og så kom jeg nogle hørfrø i sammen med solsikkekernerne. Utroligt, at man kan lave så lækre boller UDEN fedtstof :-) Käthe - 2013-07-17 14:12:25 Jeg bruger lige meget sukker og salt ca. 1,5 tsk. af hver og så har jeg flere gange lavet dem med squash i stedet for gulerødder. De virker lige så godt og så kan man få brugt en rest man har i køleskabet Jette - 2012-03-05 12:36:27 Skal der 25 tsk'er groft salt i?!!!!! anonym - 2012-02-02 08:28:24 De er rigtig gode, også med tranebær. Bodil fra århus - 2012-01-29 16:32:04 De er rigtig lækre, især når de er frisk bagte og lune med smør. Mums mums! De kunne godt have været lidt mere lette og luftige, men ellers er de fantastiske. Astrid - 2011-10-01 12:46:50 Disse gulerodsbrud er fantastiske. Prøv også med kartofler eller tranebær i! Kit - 2011-09-17 17:24:43 Jegkommer 100g havregryn i inden jeg begynder at tilsætte mel for at få endnu mere fibre i. De smagerr rigtigt godt, har en dejlig blød konsistens og mætter dejligt. Børnene er meget glade for at få dem med i skole. Luna pigen - 2010-11-06 10:46:54 Jeg var selvfølgelig løbet tør for bagepapir da jeg skulle bage bollerne, så jeg måtte finde et alternativ og det endte med at jeg bagte bollerne i muffinsforme og det blev faktisk rigtig rigtig godt ! Lavede bare dejen man skulle og smurte formene med olie og så ind i ovnen! gerrrrrrrrrrrdt - 2010-01-31 17:34:30 en helt fantastisk bolle alle skal smage hmm... (: god bagning eller hva man nu siger Louise - 2010-01-13 11:00:37 En nem og god opskrift på en bolle som smelter på tungen :o) DS - 2009-08-26 14:42:05 Disse gulerodsbrud smager ganske enkelt fantastisk Ane - 2009-05-03 15:41:47 Disse brud er helt fantastiske! Lette, luftige og tilmed sunde og fedtfattige. Der er allerede forespørgsler om endnu en omgang gulerodsbrud herhjemme :D |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne