Kyllingeleverpostej med portvinssky

Kyllingeleverpostej med portvinssky, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingelever

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.kyllingelevere
5 dl.piskefløde
100 g.smeltet smør
1 æg
0.5 dl.hvid portvin
1 dl.vand
 
 Portvinssky
3 Husblas, blade
1 dl.sød, hvid portvin
1 dl.vand
 
Opskrift:
Rens, skyl og tør leverne. Kom dem i en foodprocessor/ hurtighakker og hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Tilsæt de øvrige ingredienser og hak yderligere ca. 5 sek. Hæld blandingen i 8 porcelæns- eller aluforme (a ca. 1/2 dl). Bag postejerne.

Portvinssky:
Læg husblasen i blød i koldt vand ca.5 min. Bring portvin og den ene dl vand i kog. Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i portvinsblandingen. Hæld skyen i en lille skål og stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer, til den er stivnet. Hak skyen. Server leverpostejen lun eller kold sammen med den hakkede portvinssky.

Tips:

Kyllingeleverpostejen kan bages i en stor porcelæns- eller aluform (ca. 1 1/2 liter).





karakterer:
Opskriften er vist 22767 gange,
og udskrevet 461 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-02-19 13:16:23
Hvor længe skal pateen være i ovnen??

  -   2012-12-17 14:28:48
ingen salt.peber og andre krydderier.

  -   2011-11-17 13:17:54
og i alm. ovn.

  -   2011-11-17 13:17:20
Bages i vandbad ved 180 grader C, tiden vil jeg anslå til ca. 35 minutter

  -   2011-03-22 15:01:12
savner en bage tid og grader eller har jeg overset noget ?

  -   2007-04-03 12:21:22
Står der virkelig ½ liter piskefløde ???