Gammeldags hjemmelavet agurkesalat
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker Tilberedningstid : 50 minutter Fryseegnet : nej Indsendt af : syd-bo Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør eddike med sukker, kogende vand og peber til sukkeret er opløst.
Snit agurken i tynde skiver, gerne på råkostjern og drys dem med lidt salt. Lad dem trække 10 minutter. Knug væden af og vend skiverne i eddikelagen,og lad salaten trække mindst ½ time. Hæld agurkesalaten i et syltetøjsglas og stil det i køleskab. Tips: Skift evt. eddiken ud med æbleeddike. |
Gammeldags agurkesalat går aldrig af modeFindes der noget bedre end en hjemmelavet agurkesalat, som topper din rugbrødsmad, hotdog eller aftensmåltid? Opskriften på agurkesalat er noget så simpel, og kan sagtens laves på et enkelt snuptag, såfremt du har alle ingredienser på lager. Udvælg gerne dine agurker med omhu, da en frisk variant kendetegnes ved en blank, mørkegrøn farve - styr derfor udenom de bløde og plettede.Denne agurkesalat opskrift vil helt sikkert vinde en særlig plads i dit hjerte, så gem eller print den gerne ud. Spis gerne salaten til dit måltidSalaten med de tynde agurkeskiver er en sund spise, da agurker indeholder både C− og B-vitaminer, som styrker immunforsvaret, huden, de røde blodceller og hjælper med at omdanne maden til energi. Kroppen vil desuden føle sig mæt i længere tid, mens fordøjelsen holdes i gang. Agurken indeholder meget få kalorier, da størstedelen af grøntsagen indeholder vand. Når du spiser salaten, indtager du samtidig det antiinflammatoriske stof flavonoid fisetin, som gør kroppen modstandsdygtig over for Alzheimers.Lage til agurkesalatAgurkesalat er hurtigt at lave, uanset hvilken eddike du vælger at gå med. I denne opskrift er der anvendt almindelig eddike, mens andre vælger at pifte smage op med eksempelvis æbleeddike eller hvidvinseddike.FAQHvilken eddike til agurkesalat?Der er ingen klare regler for, hvilken eddike du skal bruge. Mange vælger at bruge en helt almindelig lagereddike, mens andre vælger at tilføre ekstra smag med f.eks. æbleeddike eller vineddike.Hvordan laver man agurkesalat?Snit agurken i tynde skiver og drys dem med lidt salt, mens de trækker i 10 min. Imens røres eddiken sammen med sukker, kogende vand og peber, indtil sukkeret er opløst. Knug væden af og vend skiverne i lagen, hvorefter blandingen skal trække i minimum 30 min. Opbevar salaten på køl i et syltetøjsglas eller lignende glasbeholder med låg.Kan man fryse agurkesalat?Nej, du kan ikke fryse agurkesalat. |
Opskriften er vist 2418600 gange,
og udskrevet 21862 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (622 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2023-11-20 13:35:21 kommer lidt atamon i lagen, så holder den længe ingen eftersmag IVAN SVEJGAARD LUND - 2022-06-22 17:39:06 ET LAURBÆR BLAD GØR UNDERVÆRKER 💖 Mette - 2022-04-12 10:54:08 Hvor længe kan de holde sig i køleskab anonym - 2022-01-05 10:36:00 Nemt og hurtigt😃 E.Larsen - 2021-12-05 23:20:20 Som mormor lavede den.Hun var født 1898🥰 Jytte jensen - 2021-09-27 14:50:50 Tilføre dild eller syltekrydderi anonym - 2021-09-09 19:16:40 Det smager super godt. Prøv det😊 T B Pedersen. - 2021-08-24 11:05:51 Det er som jeg husker det, da jeg var barn! Med agurkesalat og MEGA god sovs 😁 ps til gammdags oksesteg, stegeben osv mums 👍 Tove - 2021-07-17 20:01:58 Bob for pokker, der skal jo ikke 0,5 liter i, men 0,5 dl.... ergo 1/2 dl, tror ikke der skal meget mindre i, så nok ikke en ommer Bob - 2021-03-06 19:12:37 Salaten bliver for "vandet". Bruge meget mindre vand. Det er en ommer Mary vantmose - 2021-01-21 13:39:07 Er i tvivl skal lagen være kold når den kommes på agurkesalat anonym - 2020-10-08 10:05:36 Hvor lang tid er holdbarheden ( man bruger selvfølgelig en ren gaffel, hver gang man tager fra glasset ?? Irene Karlsson - 2020-08-06 18:23:13 Hej. Hur länge håller den sig inlagd i en glasburk ? Irene Super nem - 2020-07-07 11:45:21 God nem og hurtig, virkelig lækker👍🏻 Sørensen - 2020-06-11 10:20:29 Hvor længe kan salaten holde sig i et glas ? Ole Bertelsen - 2020-03-14 14:53:21 Jeg snittede 4 mindre agurker meget tyndt. Og så brugte jeg hvid eddike, knuste hvide peberkorn og brugte rørsukker. Lagen blev tilsat få dråber koncentreret vanilje. Brugte mere groft salt og lod dem trække i 20 min. Børstede det meste salt af i forbindelse med at vandet blev presset (knuget) fra agurkerne. Den afkølede lage over agurkerne og straks i desinficeret glas sammen med et par laurbærblade og en kvist frisk rosmarin. Andersen - 2020-01-15 13:03:41 Der er da noget helt galt med denne opskrift, 3,5 dl væde til 1 agurk?? Lars Jensen - 2019-09-08 11:29:47 Jeg bruger 4 agurker i skiver,to spsk salt udvandning i en tre fire timer, kru det sidste vand ud af dem, en kop sukker oglidt mere eddike,frisk kvernet peber på og på med lagen når den har kølet lidt, kan nydes til aften. VH Lars Møller - 2019-08-05 18:00:57 Der mangler dild i opskriften!: Bind 1-2 spiseskefuld-e dildspidser ind i dobbelt lag køkkenrulle og luk til med bomuldssnor. Lad dilden trække i den lune (ikke koge med) lage og lad sen evt. komme med på glasset. (Pebberet må ikke koge med, men kværnes i med rund hånd til sidst!) Strup - 2019-07-18 10:46:29 Lige dele eddike og sukker koges op. Skal afkøles HELT inden agurkeskiverne kommes i. På den måde bliver agurkerne ved med at være sprøde rigtig længe. (Opskrift fra køkkenet på min gamle arbejdsplads)👍🏼 Tage M. Jessen - 2018-09-25 09:51:02 Vander ikke ud. For meget sukker 1 tsk. Salt 1 —- Peber Ellers ok Vivi Steen - 2018-07-08 10:10:30 Som jeg husker den fra barndomshjemmet Vivi Steen 8.7.2018 - 2018-07-08 10:09:39 Jeg synes godt om denne opskrift Fortæl min hvor længe kan den holde sig i køleskab i syltetøjsglas. Pia - 2018-07-02 15:57:23 Dildskærme i eddikelagen trækker smag og sies fra når eddiken hældes op. Det er min mors opskrift. Vildt lækkert John - 2018-06-06 11:03:06 Jeg plejer at skære agurken i tynde stave istedet for skiver. (På mandolinjern) De er meget nemmere at håndtere og falder ikke så nemt af hotdoggen. ;-) Benny - 2018-02-17 04:01:56 Laver dem efter opskriften lader dem trække væden ud imellem køkkenpapir og putter dem i glas og hælder lagen på langsom så glasset ikke sprænger. Mine venner hernede i Australia er vilde med dem. Charlotte - 2017-10-22 17:54:43 Simpelthen de bedste 👍🏻🌞 JON - 2017-09-17 13:34:01 Som vor mor lavede den - herligt! Britta - 2017-08-15 15:42:54 jeg skifter med at tilsætte frisk persille, frisk plukket timian - frisk - frosset nye granskud - lærk og andre nye granskud plukket i april maj måned det samme med rødbederne - godtaget af familie - anvender lagen 2 gange - spiser glasset op og fylder ny agurk,rødbed i - lagen kasseres gemmes til myregift - fantastisk giftfri middel inde - tiltrækker myrer i stor stil - flad tallerken . virker. - godt anvendt - god økonomi. Britt - 2017-07-01 16:28:03 alt for sød - hold 1/2 delen af sukkeret tilbage Marie Bøgen, Vejle - 2017-02-06 18:14:34 Rigtig dejlig agurkesalat, nem at lave. Savner lidt, at der står holdbarheden, fx hvor længe det kan holde sig i lidt eddikelage i køleskabet 😊 anonym - 2017-02-06 18:12:10 En rigtig dejlig agurkesalat, nem at lave. Savner at der står noget om holdbarheden - fx hvor længe det kan stå i køleskabet i lidt af eddikelagen 😊 Dirch - 2016-08-18 10:01:45 Tilsæt yderligere indholdet fra en vanilestang til lagen. Gammelt mormor-råd og er helt fantastisk. anonym - 2016-08-09 19:33:05 Trække mindst 0,5 time kan den stå flere måneder😳 Har i prøvet at tilføre lidt chili Lis Hechendorff - 2016-07-14 14:29:04 Det er en god idé at opløse sukkeret i det kogende vand, inden eddiken hældes i. Carsten - 2016-07-13 23:46:21 Kog lagen efter behag med hel peber,laurbærblade og nelliker. At drysse med groft salt et stykke tid giver sprødhed. Lone - 2016-07-06 15:03:32 Jeg bruger lige dele sukker og eddike, jeg udvander heller ikke. Tilsætter lidt peber korn. jytte - 2016-06-20 12:32:23 jeg synes den er god Whinney - 2016-01-13 12:55:36 Rigtig god agurkesalat. Køber aldrig mere efter jeg fandt denne opskrift. Jeg presser ikke væden fra når den har stået og "saltet" hælder eddikelagen på og i køleskabet med den.. Når jeg har fået spist det meste kommer jeg en 1/2 - 3/4 ny agurk i den "gamle" lage. Det fungere fint. Når det så er spist laver jeg en frisk og ny portion. Nicolai - 2015-10-23 16:24:26 Den er blevet testet til frysning og er også velegnet......den bliver perfekt efter frost også kim senior - 2015-05-01 11:35:33 Dejlig syrlig men jeg har en gang set den lavet med en pose krydderurter som trækker i 1 døgn. Vild dild måske ? Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne