Gammeldags kylling med agurkesalat

Gammeldags kylling med agurkesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : syd-bo

Indsendt :      Red :
Gammeldags kylling med agurkesalat, billede 4 Gammeldags kylling med agurkesalat, billede 1 Gammeldags kylling med agurkesalat, billede 2 Gammeldags kylling med agurkesalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
35 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Sauce:
Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Agurkesalat:
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
Kartofler, nye
  grøntsager
   
Opskrift:
Tør kyllingen godt og fyld den med skyllet persille og krydr med salt og peber. Smelt smørret og lad det blive lysebrunt i en stegegryde og brun kyllingen rigtig godt på alle sider.

Dæmp varmen og hæld vand ved. Det skal kun lige stå op om kyllingen i bunden af gryden. Steg under låg ca. 1 time efter størrelse. Mærk i låret om det er mørt og gennemstegt.

Tag kyllingen op og si evt. stegeskyen. Skum evt. fedtet af og jævn skyen. Den kan fortyndes med bouillon, kogevand fra kartofler eller lidt fløde. Smag den til.


Agurkesalat:
Rør eddike med sukker, kogende vand og peber til sukkeret er opløst. Snit agurken i tynde skiver, gerne på råkostjern og drys dem med lidt salt. Lad dem trække 10 minutter. Knug væden af og vend skiverne i eddikelagen. Lad salaten trække mindst ½ time.

Server den til kyllingen sammen med kartofler og evt. grøntsager.





karakterer:
Opskriften er vist 49735 gange,
og udskrevet 703 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9252 (2202 kcal)
KJ pr. Pers. 2313 (550 kcal)
Vægt ialt 2520 gram
Vægt pr. Pers. 630 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 367 KJ (87 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 5.1 gram
Kulhydrat 4.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-01-07 16:03:37
Dejlig opskrift. Har aldrig før grydestegt kylling, men det blev super godt. Agurkesalaten er helt i top, og meget nem at lave.