Isbjørne spareribs
Hovedingrediens : Svinekød - Spareribs Fryseegnet : ikke fryseegnet Indsendt af : Steffen Indsendt : Red : |
|
|
Bring kogelagen i kog i en stor gryde. Der skal være vand nok, til at ribbenene kan være helt dækket.
Ribbenene koges møre på lavt blus - ca. 3 timer. Efter lidt afkøling pensles ribbenene med marinade, og sættes til at trække i ca. 30 min. Ribbenene pensles med marinaden igen og "dryppes" med honning. Ribbene grilles 8-10 min. på hver side (evt. i ovn, grill 250 grader). Undervejs pensles med marinade så ofte man magter det. Serveres lune med lidt frisk grønt til, fx tomater og peberfrugt. Tips: Kødet skal koges mange timer, da det ellers smager meget af tran. Skal spises samme dag, da det smager en del af tran dagen derpå. Kødet er lækkert og mørt - lidt grovere struktur end oksekød, og lidt sødere i smagen. |
|
Opskriften er vist 6881 gange,
og udskrevet 122 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Bo - Nuuk - 2010-05-09 02:28:02 Vi har det med mellemrum på "brættet", prisen er ret fast 200,- kr. pr. kg og der er som reglen udsolgt i løbet af 1 til 2 timer. Jeg tror dog du får svært ved at købe ribben, de er vidst populære.... Har lige fået 1 kg. i frysen, det bliver "Nanoq gryde".... Asta og Kamilla - 2010-01-19 13:23:28 det er sgu da synd for isbjørnen hvis man bruger deres ribben !!:( Michael "Svalbard" - 2009-10-03 08:39:08 Isbjørnen er fredet, men ca 2 gange om året bliver der skudt isbjørn på svalbard. Det er de bjørne, der er for tæt på bebygget områder, og ikke lader sig skræmme væk ved varselskud, eller angriber mennesker. Isbjørne kødet kan være fuldt af trikiner, derfor skal kødet undersøges af vetærinærmyndighederne, før det bliver frigivet til menneske føde. Når det så er sket, kan man lave isbjørnespareribs..... Men isbjørnekød kan IKKE købes i Danmark.. anonym - 2009-05-28 20:23:29 min slagter gloede noget forvirret på mig da jeg bad om isbjørne ribben...... så skriv venligst hvor jeg kan købe dem.... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne