Kalkun gumbo med stærkt krydrede pølser

Kalkun gumbo med stærkt krydrede pølser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Diverse kalkun

Oprindelsesland : Cajun

CajunIndsendt :     

Ingredienser:
1 spsk.hvidløg fint hakket
1 spsk.timian fint hakket eller 0.75 tsk. tørret
1 tsk.tørret sennep
0.5 tsk.salt
0.5 tsk.cayennepeber
 friskkværnet sort peber
1 citron saften heraf
1 kalkunoverlår på 1.2 kg uden skind og ben skåret i 1 cm strimler (kylling eller kalkunbryst kan også bruges
1 spsk.smør
5 stilkebladselleri skåret i skiver
1 mellemstor peberfrugt grofthakket
2 store løg skåret i skiver
1.5 spsk.rouxmel
1 kg.modne tomater eller 2 dåser flåede groft hakkede
2 laurbærblade
2 spsk.olivenolie
300 g.okra hvis de er store halveres de
1 tsk.gumbo file
200 g.stærkt krydrede pølser skåret i mindre stykker
5 dl.hønsebouillon
1 rød peberfrugt skåret i strimler
1 grøn peberfrugt skåret i strimler
 
Opskrift:
Bland hvidløg, timian, sennep, salt, sayennepeber og peber. Bland citronsaften og 1/3 af krydderiblandingen og mariner kalkunstrimlerne heri i 30 minutter.

Smelt smørret i en tykbundet gryde over middelstærk varme og svits løg, selleri og peberfrugt i 5 minutter. Rør melet og resten af krydderiblandingen i og svits det yderligere 2 minutter. Tilsæt tomater og laurbærblade og lad det småkoge 15 minutter.

Imens opvarmes olivenolien i en stegegryde over midelstærk varme. Svits okraerne heri i 5 minutter eller indtil de er godt brune. Tag dem op og stil dem til side.

Tilsæt pølsestykkerne og brun dem godt. Tag dem op og stil til side.

Kom kalkunstrimler, hønsebouillon og peberfrugtstrimler i tomatblandingen. Småkog 20 minutter (mindre hvis kylling/kalkunbryst bruges) og rør af og til rundt.

Lige før servering tilsættes okra og pølser. Varm det godt igennem og server straks med kogte ris.

Tips:

Roux:
Normalt tilberedes roux ved langsomt at opvarme mel og fedtstof. Jo længere den koger, des mørkere bliver den. Roux giver smag og jævner. Men ved langsomt at brune mel uden fedtstof i mindst 30 minutter kan man opnå det samme resultat. Husk at røre i melet af og til. Jo længere melet brunes jo mere smag. En færdigtilberedt roux kan opbevares i tæt beholder i 2-3 måneder.





karakterer:
Opskriften er vist 9631 gange,
og udskrevet 215 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu