Lammekølle med roquefort

Lammekølle med roquefort, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 kg.lammekølle
1 tsk.knust peber
1-2 tsk.frisk timian (de små blade)
3 fedhvidløg i små snitter
50 g.smør
¼ kg.løg
5-6 dl.hvidvin
400 g.roquefort
500-600 g.cremefraiche 18%
2-3 tsk.salt
 
 Salat:
2-3 storealmindelige salathoveder
3-4 storerød/grønne peberfrugter
 
 Dressing:
 dl.olivenolie
½ citron, saften heraf
 hvidløg, knust
 timian, frisk
 salt
 peber
 
Opskrift:
Hvidløgsfeddene stikkes i køllen som gnides med peber og timian derefter lægges køllen i et smurt ovnfast fad eller en bradepande og sættes i ovnen lidt under midten ved 250° ca. ½ time. I mellemtiden sauteres de snittede løg i smørret, og de kommes ved sammen med hvidvinen. Stegningen fortsættes endnu ½ time ved samme temperatur. Imens moses osten godt ud og røres lidt efter lidt med creme fraiche. Blandingen smøres over lammekøllen og fordeles omkring den i hvidvinsskyen. Salt kan drysses på nu. Så steges der videre ved 200-225° ca. 20 minutter, til oste-creme fraiche-massen er blevet brun. Herefter må køllen gerne stå og "hygge" sig 15-20 minutter i en slukket ovn, til gæsterne er kommet. Serveres med grovbrød bagt af hvedemel tilsat lidt grahamsmel og lidt fuldkornshvedemel.





karakterer:
Opskriften er vist 10300 gange,
og udskrevet 314 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-04-18 18:19:06
Hej. Kan man følge opskriften og ændre stegetiden til at være langtidsstegt?