Lammebov i karry med kål og kanel

Lammebov i karry med kål og kanel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.udbenet lammebov
5 dl.afkog af benet eller 1 bouillonterning og vand
100 g.løg
1 spsk.olie
1 Kanelstang
2-3 spsk.karry
300 g.tomater
 evt. lidt soltørrede tomater
 salt
 friskkværnet hvid peber
 
 Tilbehør:
 dl.ris, gerne parboiled
250 g.gulerod, skåret i terninger
40 g.rosiner
1 kg.spidskål eller et lille hvidkål
 
Opskrift:
Skær lammekødet i store terninger. Pil og halver løget fra top til rod.

Varm olien i en bredbundet gryde og brun kødet heri. Tilsæt løg, karry, kanel og bland det hele godt. Tilsæt vand og bouillonterning samt evt. tørrede tomater. Lad kødet simre under låg i ca. 35 minutter.

Skræl gulerødderne og skær dem i små terninger. Hæld rosinerne i en sigte og over hæld dem med kogende vand. Kog risene efter anvisningen på pakken og tilsæt gulerodsterningerne de sidste 2-3 minutter af kogetiden.

Smag til med salt og bland rosinerne i risen. Anret det hele i et varmt fad.

Kålen skæres i passende stykker og koger i 4-5 minutter i 6 dl kogende vand med ½ tsk. salt. Hæld kålen i en sigte og lad den dryppe af. Skær tomaterne i halve og læg dem i gryden med lammekød, hvor de blot lige skal have varmen.

Smag til med salt og peber. Anret kålen i et varmt fad. Hæld kødblandingen over og server risene til.





karakterer:
Opskriften er vist 7635 gange,
og udskrevet 196 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
en dejlig rustik ret med masser af smag