Langtidsstegt lammekølle
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Fryseegnet : fryseegnet Indsendt af : plet Indsendt : Red : |
|
|
Skær ind i kødet, til du møder benet. Følg benet med kniven, til begge sider, så du får en lomme mellem benet og kødet.
Prik 6-8 huller godt fordelt i skindet i hver lammekølle. Åbn snittene en smule med fingrene. Knus halvdelen af salvien med hvidløg, 2 tsk salt, og lidt peber i en morter. Tilsæt derefter citronsaft, olivenolie, resten af salvien og den grofthakkede rosmarin. Blandingen fyldes i hullerne og i "lommen" langs benet. Skub til sidst parmaskinke eller bacon ind i alle åbninger. Forvarm ovnen til 200 grader og læg køllerne i en bradepande. Kom hvidløgsfeddene i bradepanden sammen med løg, gulerødder, porrer og friske tomater. Lav en slags rede af krydderurterne og læg dem under køllerne. Hæld dåsetomaterne og vinen over det hele. Læg tætsluttende låg af dobbelt stanniol over over bradepanden, og klem det godt fast. Skrue ovnvarmen ned til 175 grader og lad det stege videre til kødet er godt mørt. Server kødet til grøntsagerne sammen med rosmarin kartofler. Brug et stegetermometer = Rød ca 60 grader. Medium ca 63 grader. Gennemstegt ca 74 grader. Lad køllerne hvile mindst 10 min inden udskæringen. Husk kødets temperatur stiger 3-5 grader under hvile. |
|
Opskriften er vist 23149 gange,
og udskrevet 316 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (6 stemmer) |
|
Kommentarer katrine - 2011-08-25 21:18:15 Der virker til at være huller i opskriften. Hvor længe skal køllen have der er intet tidsperspektiv i denne opskrift. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne