Lammekølle med parma skinke eller bacon
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : plet Indsendt : Red : |
|
|
Skær ind i kødet, til du møder benet. Følg benet med kniven til begge sider, så du får en lomme mellem benet og kødet.
Prik 6-8 huller godt fordelt i skindet i hver lammekølle. Åbn snittene en smule med fingrene. Knus halvdelen af salvien med hvidløg, 2 tsk salt og lidt peber i en morter. Tilsæt derefter citronsaft, olivenolie, resten af salvien og den grofthakkede rosmarin. Blandingen fyldes i hullerne og i "lommen" langs benet. Skub til sidst parme skinke eller bacon ind i alle åbninger. Smør lidt olie på en forvarmet bradepande og læg køllerne på den. Steg køllerne ved 225 grader, til de er møre. Lammekøller skal være bløde, når de tages ud af ovnen. Brug et stegetermometer = Rød ca. 60 grader. Medium ca. 63 grader. Gennemstegt ca 74 grader. Lad køllerne hvile mindst 10 min, inden udskæring. Husk under hvile stiger temperaturen 3-5 grader. Tips: Serveres evt med rosmarin kartofler. Se opskrift under rosmarin kartofler. |
|
Opskriften er vist 9067 gange,
og udskrevet 179 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne